De organisatie waar ik bij werk maakt sinds 2013 gebruikt van een persoonlijk jaargesprekken cyclus. Dit bestaat uit een evaluatie deel en planningsgesprek (afspraken komende periode) in het eerste kwartaal en een voortgangsgesprek halverwege het jaar. Het is geen beoordelingssystematiek, maar neigt meer naar het functioneringsgesprek. Eigenlijk vrij standaard.
Ik ben dus op zoek naar iets anders. De vraag is ook moet het nog op een dergelijke manier? Sommige bedrijven voeren helemaal geen functionerings - / beoordelingsgesprekken. Zij zeggen schaf dat soort instrumenten maar af. Kost een hoop tijd. Wie heeft hier ervaring mee? Wie kan mij helpen uit dit vaste denkpatroon te stappen en met iets nieuws ontdekken.

Aantal keer bekeken: 72

Plaats een reactie

Reacties op dit bericht

Beste Richard,

Ik kan je helpen bij het ontdekken van iets nieuws wat past bij waar jullie nu staan en mogelijk naar toe willen. Kortom geen vaste oplossingen.

Ik ben gespecialiseerd in beoordelen, functioneren, jaargesprekken en bekend met de tekortkomingen op bestaande systemen, maar ook met alternatieven.

Een keer afspreken lijkt me het beste.

Groet,

Jan Jacob de Groot
www.beoordelingstraining.nl
janjacob@transmissietraining.nl
06 55 13 16 17

Beste Richard,

Een interessant vraagstuk waar jij voor staat.

Momenteel ben ik, auteur van het boek Het Nieuwe Beoordelen, leuk en lekker druk met ontwikkelen en implementeren van gesprekssystemen. Het is hierbij mijn inzet de vijf uitgangspunten van HNB in formulieren, vragenlijsten, trainingen en voorlichtingssessies te verwerken.

Ik vertel je er graag meer over en met plezier stuur ik jou informatie.

Groet,

Jacco van den Berg
Van den Berg Training & Advies
info@vandenbergtraining.nl

RSS