Wie kan mij vertellen wat je als werkgever maximaal fiscaal onbelast mag vergoeden wanneer je werknemer reist met zijn eigen auto.
a.0,19 per km heb ik gelezen x het aantal zakelijk gereden km's.
b.Ook kun je kiezen voor een vast uit te keren bedrag waarbij een formule gebruikt wordt uitgaande van 214 werkdagen per jaar x full- part time x aantal zakelijk gereden km's
Zoals ik het lees op de verschillende sites zit er aan de vast uit te keren reiskostenvergoeding een max maar aan de 'niet vaste' vergoeding onder a. niet.>??
Kan iemand mij hierin doorverwijzen.
Heel veel dank

Aantal keer bekeken: 1224

Plaats een reactie

Reacties op dit bericht

Beste Irene,

Als je werknemers een kostenvergoeding wil geven op basis van 0.19 per kilometer (variant a), dan zit je als werkgever met een stukje administratieve last. Je mag nl. alleen de werkelijk gereden kilometers betalen. Over een dag dat de werknemer vrij of ziek is mag je geen vergoeding betalen. Om te voorkomen dat je dit steeds moet berekenen is de formule van 214 werkdagen per jaar (variant b) bedacht. Als je deze 214 dagen aanhoudt, dan hoef je niets te berekenen en kan je iemand gewoon een maandvergoeding op basis van 0.19 per kilometer geven zonder hiervoor een hele administratie te voeren.

Succes.

mvgr Monique
Dank je wel! Hier kan ik wat mee.
Wat ik hieruit lees is dat het dus ook niet uitmaakt WAAR iemand woont, dus de hoeveelheid km's, maar de feitelijk gereden km's.
variant b zal dan meer gebruikt worden.
Als werknemer naast variant b zakelijke extra km's rijdt kunnen die dan daarnaast obv 0.19 /km verrekend worden? Deze combinatie zie ik op de verschillende sites niet duidelijk terug.
Wellicht weet jij dat ook zo.

Heel erg bedankt!

vr. Groet Irene
Het maakt inderdaad dan niet uit waar iemand woont. Het gaat om de werkelijke km's.
Wij bepalen bijvoorbeeld de woonwerk afstand op basis van gegevens van www.routenet.nl
(zo goed als feitelijk gereden km's dus). Nadeel van variant b is wel dat een werknemer die weinig of nooit ziek is naar zijn/haar gevoel "te weinig" vergoeding ontvangt.
Ik weet het niet 100% zeker (dus check het voor alle zekerheid nog even bi j de belastingdienst), maar volgens mij kun je naast deze vergoeding de extra kilometers wel gewoon tegen 0.19 onbelast vergoeden. Dit valt dan onder "zakelijke dienstreizen" naar mijn mening.

mvgr Monique
Fijn dank je wel. Ik zal dat laatste zelf nog even navragen bij bd en laat t je weten.

gr Irene
Hoi Monique,

Heb nog even contact gehad met belastingdienst.
Je kan/mag (als werknemer daar op staat bv ) inderdaad de extra woonwerk km's tegen 0,19 /km alsnog achteraf uitbetalen.
Daarnaast kun je ook de eventueel daarnaast komende km's die zakelijk gereden worden door de werknemer ook a 0.19 per km vergoeden.
Jij bedankt en succes.
gr irene

RSS