Wie kan mij vertellen wat je als werkgever maximaal fiscaal onbelast mag vergoeden wanneer je werknemer reist met zijn eigen auto.
a.0,19 per km heb ik gelezen x het aantal zakelijk gereden km's.
b.Ook kun je kiezen voor een vast uit te keren bedrag waarbij een formule gebruikt wordt uitgaande van 214 werkdagen per jaar x full- part time x aantal zakelijk gereden km's
Zoals ik het lees op de verschillende sites zit er aan de vast uit te keren reiskostenvergoeding een max maar aan de 'niet vaste' vergoeding onder a. niet.>??
Kan iemand mij hierin doorverwijzen.
Heel veel dank

Aantal keer bekeken: 1259

Plaats een reactie

Reacties op dit bericht

Dank je wel! Hier kan ik wat mee.
Wat ik hieruit lees is dat het dus ook niet uitmaakt WAAR iemand woont, dus de hoeveelheid km's, maar de feitelijk gereden km's.
variant b zal dan meer gebruikt worden.
Als werknemer naast variant b zakelijke extra km's rijdt kunnen die dan daarnaast obv 0.19 /km verrekend worden? Deze combinatie zie ik op de verschillende sites niet duidelijk terug.
Wellicht weet jij dat ook zo.

Heel erg bedankt!

vr. Groet Irene
Fijn dank je wel. Ik zal dat laatste zelf nog even navragen bij bd en laat t je weten.

gr Irene
Hoi Monique,

Heb nog even contact gehad met belastingdienst.
Je kan/mag (als werknemer daar op staat bv ) inderdaad de extra woonwerk km's tegen 0,19 /km alsnog achteraf uitbetalen.
Daarnaast kun je ook de eventueel daarnaast komende km's die zakelijk gereden worden door de werknemer ook a 0.19 per km vergoeden.
Jij bedankt en succes.
gr irene

RSS