Omdat ik met plezier samen wil kunnen leven en werken

De uitdagingen die voor de deur staan zijn aanzienlijk. Grondstoffen raken op, het milieu vervuilt en de kwaliteit van zorg en onderwijs staan onder druk. Onder deze druk dreigt verwijdering en uitsluiting, terwijl we het nu juist moeten hebben van cohesie en inclusiviteit.
Einstein zei het al, 'een probleem los je niet op vanuit de denkkaders waarin het is ontstaan'. We moeten leren oude dogma's los te laten en bestaande denkpatronen doorbreken. Om de kracht die in onze samenleving schuilt aan te boren en met z'n allen in een flow te komen. Een flow die broodnodig is, maar ook o zo leuk kan zijn!

Ik lever graag een bijdrage aan een meer innovatieve en wendbare samenleving. Zodat de toekomst van onze jeugd er rooskleurig uitziet, de zorg voor onze zieken en ouderen optimaal is en we ook in de toekomst met plezier samen kunnen werken en leven! De Spiegel voor de Maatschappij is bijvoorbeeld een initiatief, dat hier aan bijdraagt. Het legt de nadruk op het doorbreken van bestaande patronen en denkbeelden in onze samenleving.
~ Remco Mostertman
, oprichter van de LinkedIn groep HRcommunity en Leiderschap 3.0

 

Wanneer je oordeelt over een ander, zeg je ook iets over jezelf ~ Wayne Dyer
Voor mij breekt “de dag dat je anders leert kijken” iedere ochtend aan. Iedere dag weer. Iedere dag realiseer ik mij dat ik door anders te kijken, mijn patronen van de betreffende dag kan doorbreken en ik met een open en eerlijk gevoel WIJ en ZIJ met plezier kan verbinden als geheel.
Door MIJ met WIJ en ZIJ te verbinden weet ik dat ik mensen raak, die dit vervolgens ook gaan doen. En dat is de transformatie, de logische volgende stap die ik graag in beweging zet in mijn omgeving. Doe je mee?
~ Petra Portengen, ontwikkelexpert en Be-Ge-Leiding Transformatieprocessen

 

Wat is dit congres een mooi initiatief! Daarmee gaan jullie daadwerkelijk de wereld een beetje mooier maken!~ Erica Terpstra

 

Regelmatig vraag ik mij af wat voor wereld wij achter gaan laten voor onze kinderen. IK wil mijn kinderen in ieder geval later recht in de ogen kunnen kijken als ze mij vragen wat ik eraan heb gedaan om die wereld een stukje beter te maken.

Ondanks alle negativiteit die we dag in dag uit aan ons voorbij zien trekken in de media, heb ik de afgelopen jaren ook heel duidelijk een onderstroom zien ontwikkelen die juist gaat richting positiviteit. Door je echt oprecht te gaan verdiepen in mensen, te luisteren, je netwerk open te stellen, bereid zijn om voor elkaar klaar te staan en in de beweging te komen zonder daar direct iets voor terug te verwachten, kan er iets moois ontstaan. Ik heb zelf ervaren dat er daardoor ineens zoveel in je omgeving gaat veranderen in de positieve zin. Dat is iets wat je met anderen wilt delen!

 

Toen ik hoorde van de Spiegel voor de Maatschappij wist ik dat dit een hele mooie bijdrage kan leveren aan de volgende stap. Hoe kun je hetgeen wat al in gang is gezet, overdragen aan de volgende persoon en het proces gaan versnellen?

Als ambassadeur van dit initiatief heb ik inmiddels al diverse andere organisaties hierbij betrokken en mensen bewust gemaakt van hetgeen er op 12 mei gaat gebeuren. Dit is een stap in een groot geheel, maar wel een belangrijke stap! Het is de dag dat je anders leert kijken.
~ Ingun Bol, Managing Partner Fit4Change en International Event Director Global Women Summits bij het Women Information Network

 

Als jij vindt dat er zaken in onze maatschappij moeten veranderen en we anders met elkaar om moeten gaan dan is dit je dag ! Kom dan naar het eerste congres op 12 mei in Utrecht. Het congres legt de nadruk op hoe je daar zelf aan kunt bijdragen.
Graag tot dan, www.despiegelvoordemaatschappij.nl (€ 48,- incl btw)

 

Meer ambassadeurs aan het woord, zie omdat ik heimwee krijg naar mijn Nederland

Lees meer HR artikelen over: anderskijken, congres, maatschappij, mens, samenleving

Aantal keer bekeken: 35

Plaats een reactie