Ik was benieuwd naar jullie ervaringen en tips hierin.

Begin deze week heeft een medewerker een verkeersongeluk gehad. De schuld hiervoor ligt niet bij haar, maar bij diegene die het ongeluk heeft veroorzaakt.

Nu heeft de medewerker waarschijnlijk een whiplash. Is er sprake van verzuim en allerlei medische kosten qua herstel. Het is nog allemaal vrij recent, dus het is niet helemaal goed in te schatten wat de schade hierin is.

Nu heb ik begrepen dat je gebruik kunt maken van het regesrecht. Echter vroeg ik mij af hoe je dit dan doet. Moet ik als werkgever contact opnemen met de veroorzaker van het ongeval of de verzekeraar of doet de medewerker dit?

Wellicht hebben jullie tips hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Aantal keer bekeken: 135

Plaats een reactie

Reacties op dit bericht

Hallo Ruben,

Alle bruto loonkosten en re-integratiekosten kun je verhalen op de veroorzaker van het ongeval.Ik wilde het altijd zelf doen in het verleden, maar dan bleef het vaak toch liggen. Zonde van het geld.

Op een gegeven moment ben gebruik gaan maken van een bedrijf dat de schade voor ons verhaalt op basis van no-cure no-pay. Een hoop geld hebben we daardoor kunnen terughalen.

Ik heb goede ervaringen met BSA.

Veel succes, groeten,
Erik

Hallo Ruben,
Veel arbodiensten hebben regresrecht ook in hun pakket. Ik zou dit zeker navragen bij je arbodienst.
Als je verzekerd bent voor WGA, zou je eventueel ook je verzekeraar kunnen vragen of ze hier een rol in kunnen spelen.

m.vr.gr.
Muriel Brouwer

Hoi Ruben,

Het terughalen van gemaakte kosten in het kader van de verzuimbegeleiding en re-integratie is een langdurig proces wat zomaar jaren kan duren (vaak wordt het regres pas opgepakt door de tegenpartij nadat de letselschade van de medewerker zelf is afgerond en dit is vaak pas na volledig herstel). Ook moet je vaak nog de causiliteit met het ongeval aantonen en hiervoor heb je een medicus nodig. Ik zou dit hele proces dus altijd uitbesteden omwille van tijd en expertise. Ik zelf heb goede ervaring met Jan van de Kraats van Transparant Regres. Werkt obv no cure no pay terwijl er ook nog de nodige partijen zijn die een starttarief vragen voor de behandeling van de case, ongeacht of er iets uit komt.

Groeten Helmi Mulder
Hoi Ruben,

Zelf heb ik goede ervaringen met bernts en Mulder (no cure no pay). Belangrijk is dat je vanaf het begin heel goed het verzuim registreert, maar ook de reintegratie-activiteiten (denk hierbij aan gesprek met bedrijfsarts). In het begin lijkt Sen telefoongesprek van 10 minuten niet veel, maar het kan behoorlijk optellen. Achteraf, zeker als een zaak lang duurt, dit achterhalen is vaak lastig en niet altijd goed aan te tonen.

Groet,
Krista

RSS