wat te doen bij ziekmelding na vertellen dat tijdelijk contract niet verlengd wordt

beste,

wij hebben een collega aangegeven dat het tijdelijk contract wat over ongeveer een maand afloopt, niet verlengd zal worden. Vervolgens heeft diegene zich ziekgemeld. Ik heb begrepen dat de uitvoeringsinstantie het uitkeren van het ziekengeld zal overnemen na het eindigen van het contract maar dat het wel noodzakelijk is om tot einde van het contract nog goed de contactmomenten en reintegratieinspanningen bij te houden. Wie kan mij hier meer over vertellen.

Daarnaast loopt dit contract dus nog een maand. Wie kan vertellen over idem ervaring en wat de hierbij gevolgde stappen zijn geweest.

groet Bregtje

Aantal keer bekeken: 3179

Plaats een reactie

Reacties op dit bericht

Ik raad u aan te praten met 2 a 3 professionele bureaus met een kwaliteitskeurmerk.
U kunt op de site Loopbaannederland.nl zeer snel met 2 a 3 bureaus in uw regio in contact komen welke u direct kunnen helpen!

Veel succes verder!

Hallo Bregtje,

Allereerst moet er vastgesteld worden of er sprake is van een ziekte of gebrek in het kader van de wet. Dit kan worden vastgesteld door een bedrijfsarts. Vervolgens kunnen er afspraken gemaakt worden over de reintegratie. Een gesprek tussen werkgever en werknemer kan ook al een hoop verduidelijken.
Mocht je overleg willen dan kan je mij gerust telefonisch bereiken.

Groet en succes,

Lonneke

Hoi Bregtje,

Tot het moment van einde contract dien je de WVP aan te houden en de medewerker naar de bedrijfsarts te sturen. Hij zal dan toetsen of de werknemer met gegronde redenen ziek thuis zit. Indien dit namelijk niet het geval is, dien je andere stappen te ondernemen.

Mocht dit wel zo zijn, dan volg je meteen de regels van de WVP op en vlak voor de einddatum uit dienst laat je door de bedrijfsarts een uit dienst re-integratieverslag opmaken. Uiteindelijk stuur je op de laatste "werkdag" een ingevuld formulier "ziek uit dienst" [kun je vinden op www.uwv.nl] naar het UWV met als bijlage je volledige Arbo-dossier [kopie arbeidsovereenkomst, re-integratieverslag, evt. plan van aanpak en/of probleemanalyse, etc.].

Veel succes!

Hoi Bregtje,

Ik kan me geheel aansluiten bij Natasja, wij hebben soortgelijke gevallen gehad en op dezelfde wijze afgehandeld zonder uiteindelijke problemen met het UWV. Met alle respect voor Loopbaanadvies Informatie, het is onzinnig om een bureau hiervoor in te schakelen, dure oplossing!

Succes verder, Aimée Gevers

Op de site van het UWV staat precies wat je moet doen wanneer een medewerker ziek uit dienst gaat. (toets in ' ziek uit dienst' en je krijgt alle info die je nodig hebt) Wanneer de medewerker korter dan 6 weken ziek is hoef je helemaal geen reintegratieverslag mee te sturen.

Het is overigens ook de vraag of de medewerker echt ziek is of dat het een gevolg is van een meningsverschil. Je hoeft als leidinggevende de ziekmelding niet te accepteren. Het lijkt me verstandiger om eerst te achterhalen wat de reden van ziekmelding is, voordat je het meteen medicaliseert.

Ik ben het met Aimee eens. Een professioneel bureau heb je in dit geval in ieder geval zeker niet nodig.

@ Natasja: ik ben het helemaal met je eens.
Leuk trouwens om dit morele dilemma eens te lezen: iedereen heeft dit wel eens meegemaakt c.q. maakt dit mee.

Twee dingen:
1. Werknemer naar bedrijfsarts sturen (spoed!!) om te kijken of werknemer wel ziek is (of alleen boos/gefrustreerd dat contract niet word verlengd).
2. Als een werknemer korter dan 6 weken nog in dienst is, hoef je niets aan reïntegratie doen. Wel punt 1 doen, maar dat is meer, omdat werknemer dit niet kan maken, als werknemer niet echt ziek is.

Succes ermee!
Groetjes,
Karen van Leeuwen
P&O enzo

RSS