Cobi Sloof
  • Vrouw
  • Vleuten
  • Nederland
  • 50-99
Deel op Facebook
Deze content delen Twitter

De contacten van Cobi Sloof

  • Jacco van den Berg

Cobi Sloof's HR berichten

Ketenbeding indien een werknemer voor zichzelf begint
2 reacties

Eerste bericht geplaatst op . Laatste reactie door Cobi Sloof 22 April 2013.

 

De pagina van Cobi Sloof

Laatste wijziging

HR-bericht van Cobi Sloof

Social Return, wat betekent dat nou concreet?

Beste collega's,steeds meer opdrachtgevers van overheidswege (voor zover ik weet nog geen particuliere) vragen aan opdrachtnemers SROI (social return on intrest) toe te passen. Grofweg betekent die dat een deel van de opdrachtsom (meestal 5%) moet worden gebruikt om op een sociale manier (bijvoorbeeld uitkeringsgerechtigden aannemen) in te zetten. Ik begrijp dat er buiten het bovengenoemde voorbeeld ook op andere manieren mee wordt omgegaan, maar wat zijn die manieren? Verschillende overheden…Bekijk meer
29 Oktober 2013
Het HRbase profiel van Cobi Sloof is gewijzigd
4 Oktober 2013
Cobi Sloof heeft gereageerd op Arnaud Hol's HR bericht 'Welke dromen ga jij waarmaken dit jaar?'
"Hallo Arnaud,Wat een leuke, inspirerende blog. Je hebt gelijk, de meeste belemmeringen zitten in jezelf. Ik maak een beetje het zelfde mee met afvallen. Vast iets wat een hoop mensen herkennen. Ben je een tijdje streng geweest voor jezelf, val je…"
6 Juni 2013
Cobi Sloof heeft gereageerd op Cobi Sloof's HR bericht 'Ketenbeding indien een werknemer voor zichzelf begint'
"Beste Henny,Dank je wel voor je waardevolle antwoord. Wij hadden, dom genoeg, helemaal nog niet gedacht aan de belastingdienst in dit verhaal. Zo zie je maar hoe goed een forum als dit is.Met vriendelijke groet,Cobi"
22 April 2013
Cobi Sloof heeft gereageerd op Susanna's HR bericht 'Ouderschapsverlof 2 uur in de week, hoe zit dat met een vrije dag?'
"Beste Susanna,Ik neem aan dat jullie hem nu toch vrije dagen toekennen als zou hij een 38 urige werkweek hebben (of in ieder geval de gewoonlijke uren minus 2?). Uitgaande van 40 uur, hoeft hij in de weken dat hij vakantie heeft ook maar 38 uur op…"
22 April 2013
Henny van Leusden heeft gereageerd op Cobi Sloof's HR bericht 'Ketenbeding indien een werknemer voor zichzelf begint'
"Cobi, Het is een redelijk schemergebied waar wet en praktijk gelijk zijn aan theorie en wat er in werkelijkheid gebeurd en de Belastingdienst ook kijkt naar dat laatste. Wanneer hij een VAR winst uit onderneming krijgt en door deze eerlijk in te…"
18 April 2013
HR-bericht van Cobi Sloof

Ketenbeding indien een werknemer voor zichzelf begint

Beste collega's,een werknemer van ons wil in het werkveld waarin hij bij ons in dienst is, voor zichzelf beginnen. Hij wil daarvoor een eigen bedrijf opzetten en dan zowel aan ons als andere bedrijven zelfstandig zijn diensten aan gaan bieden (het betreft werk in het bodemmilieu onder keur van een beoordelingsrichtlijn). Hij gaat wel een VAR etc. aanvragen en het is ook de bedoeling dat hij buiten ons ook andere opdrachtgevers krijgt. Er ontstaat enige verwarring of hij eerst drie maanden niet…Bekijk meer
15 April 2013
Cobi Sloof heeft gereageerd op Joy van Schooten's HR bericht 'Trainingen voor de ondernemingsraad'
"Beste Yoy,bij ons is de OR ook net geïnstalleerd. Om een goede aftrap te geven hebben we, directie, OR en personeelsmanager een gezamelijke incompany training van ATIM gehad, omdat dan voor iedereen duidelijk werd wat rechten en plichten zijn…"
31 Januari 2013
Cobi Sloof heeft gereageerd op Jacco van den Bergs de HR berichten Revival van de VUT of Vitale vijftigers? in de groep Discussiegroep 'Overspoeld door schaarste?!
"Beste Jacco, Het idee van de SP is volgens mij een maatregel voor de korte termijn. Volgens het onderzoek dat ASA young professionals samen met de universiteit van Maastricht heeft uitgevoerd, stromen er vanaf volgend jaar 9000 meer mensen de…"
30 November 2012
Cobi Sloof heeft gereageerd op Rosanne's HR bericht 'Niet echt ziek'
"Rosanne,Je kunt altijd een second opnion aanvragen. Ofwel via het UWV ofwel een andere "onafhankelijke" bedrijfsarts. Wat ik namelijk ook proef uit je bericht is dat je twijfels hebt over het oordeel van de bedrijfsarts. Misschien dat je…"
15 November 2012
Cobi Sloof heeft gereageerd op Miriam Teunissens HR nieuwsitem De kracht van het speeddaten bij de selectie van sollicitanten
"Wij hebben al in 2009 via speeddaten zelfs meerdere mensen aangenomen. Wij zochten een secretaresse en na een advertentie in een plaatstelijke krant kregen we zoveel reflecties, dat we besloten om te kijken of we ook niet een vacature uit het aanbod…"
12 Oktober 2012
Cobi Sloof heeft gereageerd op Jacco van den Bergs de HR berichten Wouter Bos en Camiel Eurlings waren met een levensfasegericht HRbeleid nog actief in de politiek in de groep Discussiegroep 'Overspoeld door schaarste?!
"Jacco,Moeilijke materie. Er ligt m.i. een vraag aan de samenleving onder. Accepteren wij dat politici die ons vertegenwoordigen dit als "deeltijd" baan doen? Als ik zie hoe de lijsstrekkers nu schier onmenselijke prestaties leveren in alle…"
10 September 2012
Cobi Sloof heeft gereageerd op Miriam Teunissens HR nieuwsitem Welke keuze maakt een bedrijf? Wel of niet flexibel werken?
"Wat ik gemerkt heb bij medewerkers is dat ze HNW ook best moeilijk vinden, omdat ze het sociale missen wat de omgang met collega's betreft. Iemand, begin dertig, zei letterlijk tegen mij dat ie niet thuis wilde werken daarom. Dus het is niet…"
19 Juli 2012
Jacco van den Berg heeft een reactie achtergelaten voor Cobi Sloof
"Cobi, Leuk dat je van de partij bent en met ons mee wilt discussiëren! Een fijne dag. Jacco"
22 Juni 2012
Cobi Sloof heeft gereageerd op Danielle Kruit's HR bericht 'Hulp voor collega's ongeneeslijk zieke medewerker'
"Beste Danielle, Ik weet niet om wat voor ziekte het gaat, maar je zou eens contact op kunnen nemen met care for cancer (www.careforcancer.nl). Dit is een stichting die zich bezig houdt en advies geeft aan werknemers/werkgevers die met kanker te…"
19 Maart 2012
Cobi Sloof heeft gereageerd op Marielle Leunen-Schulte's HR bericht 'Wat zijn jullie ervaringen met werk/prive gerelateerd verzuim'
"Beste Marielle, Als ik je bericht lees, bekruipt mij het gevoel of de werknemers zich in dit geval veilig genoeg op hun werk voelen om hun zorgen met hun leidinggevenden te delen om zo samen een constructieve oplossing te zoeken. Juist dat is m. i.…"
5 Maart 2012

Profiel informatie

Bij welk bedrijf ben je werkzaam?
Wareco Ingenieurs
Webadres bedrijf:
http://www.wareco.nl
Aantal werknemers werkzaam bij bedrijf
50-99
In welke bedrijfstak ben je werkzaam?
Zakelijke dienstverlening
Functie
HR Manager/Hoofd P&O
Indien anders, vul hieronder uw functie in:
HR Manager/Hoofd P&O
Is dit een leidinggevende functie?
Nee

Prikbord (3 comments)

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland

Om 10:48pm op 22 juni 2012 zei Jacco van den Berg...

Cobi,

Leuk dat je van de partij bent en met ons mee wilt discussiëren!

Een fijne dag.

Jacco

Om 8:01pm op 10 november 2009 zei Esther Boersma...
Ja dat heb ik gezien. Goed commentaar was dat. Ik heb ook nog niks over het personeelsplan kunnen ontdekken. Inderdaad erg jammer....... Ik denk dat ik de vraag er maar eens even op zet. Niet geschoten........

Groetjes en fijne avond!

Esther
Om 3:57pm op 10 november 2009 zei Esther Boersma...
Hoi Cobi,

Jaja ik heb mezelf aangemeld op deze site. Foto volgt nog. En heb daarbij jou gevonden. Interessante site!

Groetjes,

Esther