Dick Klinkhamer
  • Man
  • Amsterdam
  • Nederland
  • 1
Deel op Facebook
Deze content delen

Dick Klinkhamer's HR berichten

FWG functie planner thuiszorgorganisatie

Collega'sWie kan mij helpen aan de FWG indeling van de functie planner thuiszorgorganisatie (CAO VVT)?Hartelijk dank DickLees verder

Lees meer HR artikelen over: fwg, vraag

Gestart op 8 November 2016

Modernisering van de arbeidsmarkt? “We” staan stil, wat is nodig?

De huidige arbeidsmarkt vraagt om veranderingen, daar zijn wij het allemaal wel over eens. De omstandigheden van de laatste jaren en hedendaagse wensen van aanbod en vraag sluiten niet meer aan op de…Lees verder

Lees meer HR artikelen over: arbeidsvoorwaarden, W&S, loondoorbetaling, CAO, arbeidsmarkt

Gestart op 14 Januari 2016

FNV: boter op het hoofd?

De FNV zoekt regelmatig het nieuws met een beschuldigende vinger. Deze week was de regering aan de beurt (…Lees verder

Lees meer HR artikelen over: CAO, werkgelegenheid, vakbond, werkloosheid

Gestart op 23 Oktober 2015

Overgekwalificeerd! De paradox van de flexibele arbeidsmarkt

Een kijkje op de verschillende websites en je treft veel artikelen aan van recruiters die werkzoekenden bewust willen maken van de veranderde arbeidsmarkt. Lifetime employment is niet meer van deze…Lees verder

Lees meer HR artikelen over: W&S, arbeidsmarkt, flexibel, kwalificatie

Gestart op 12 Oktober 2015

 

De pagina van Dick Klinkhamer

Laatste wijziging

Dick Klinkhamer heeft gereageerd op Michel den Daass HR nieuwsitem Leidt verdeling ziekterisico tot meer vaste banen ?
"Vandaag geen vaste banen vanwege de loondoorbetalingsplicht bij ziekte, volgende maand niet vanwege de transitievergoeding, begin volgend jaar niet vanwege risque social en professionel, en later in het jaar niet vanwege het onwrikbare ontslagrecht.…"
19 September
Dick Klinkhamer heeft gereageerd op Fred Scholtens HR nieuwsitem Ook met referenten wordt gesjoemeld
"Betreft het nu een blog of is het bedrijfsreclame?"
13 September
Dick Klinkhamer heeft gereageerd op Rob van Loenen's HR bericht 'De belofte van volledige werkgelegenheid'
"Dat banen zullen verdwijnen ligt voor de hand. Dat de aanwas van nieuwe banen/beroepen het verlies niet zal compenseren ook. Waar je echter vrijwel niemand over hoort is of de economie hiermee niet zal imploderen. Even op de achterkant van een…"
6 September
Dick Klinkhamer heeft gereageerd op Michel den Daass HR nieuwsitem Leidt verdeling ziekterisico tot meer vaste banen ?
"@Jan: je geeft een lobbyistenvoorbeeld. Wat is bv de uitkomst toerekening van burn-out en hartinfarct? En wie draait voor de juridische kosten en de uitbreidende claimcultuur op? Wat gaan we doen met de verjaring wanneer medische inzichten wijzigen?…"
5 September
Dick Klinkhamer heeft gereageerd op Michel den Daass HR nieuwsitem Leidt verdeling ziekterisico tot meer vaste banen ?
"Een gesplitste benadering van risque social en professionel is juist geen goede gedachte. Er zijn teveel gevallen die zich niet laten indelen en als er al sprake zou zijn van een opsplitsing dan is een aansprakelijkheid in volle omvang op zijn…"
4 September
Dick Klinkhamer heeft gereageerd op Michel den Daass HR nieuwsitem Leidt verdeling ziekterisico tot meer vaste banen ?
"Meer vaste banen als wisselgeld voor verkorting loondoorbetalingsverplichting bij ziekte is niets meer dan een aanname waarvoor ieder bewijs en onderbouwing ontbreken. Zo is het al opmerkelijk dat altijd wordt gewezen op de maximale risico omvang…"
2 September
Dick Klinkhamer heeft gereageerd op Rob van Loenen's HR bericht 'Zaken doen met de uitzendbranche, niet met de uitzendmaffia'
"Hoe noem je trouwens uitzendbureau's die meewerken aan draaideurconstructies die de maximale termijn contracten voor bepaalde tijd omzeilen?"
22 Augustus
Dick Klinkhamer heeft gereageerd op Guido Heezens HR nieuwsitem Vier redenen waarom duurzame inzetbaarheid zo belangrijk is
"Duurzame inzetbaarheid is gelet op bijvoorbeeld en met name de populariteit van flexarbeid voor de meeste werkgevers helemaal geen aandachtspunt. Dit zal hooguit veranderen bij toenemende schaarste in beroep of branche. Of overheidsmaatregelen met…"
23 Juli
Dick Klinkhamer heeft gereageerd op Marco Voskamp's HR bericht 'Ervaringen cao VVT'
"Oprechte interesse of hengelen naar omzet?"
13 Februari
Dick Klinkhamer heeft gereageerd op Michel den Daass HR nieuwsitem Zonder vakbonden beter af
"Een discussie over de noodzaak van vakbonden is een wezenlijk andere dan die over het functioneren. Dat geldt ook voor de medezeggenschap en de kwaliteit van ondernemingsraden of de werkgeversorganisaties en hun inbreng. Het belangrijkste voor de…"
5 Februari
Dick Klinkhamer heeft gereageerd op Joost Schrages HR nieuwsitem Werken in de zorg: dweilen met de kraan open
"De zorg is wellicht het beste voorbeeld voor de kortzichtigheid van de arbeidsmarkt (in het bijzonder, maar ook voor het geheel) en het gebrek aan (politieke) visie met betrekking tot de uit de hand lopende financiering van de zorgvraag (door met…"
27 Januari
Dick Klinkhamer heeft gereageerd op Peter Koelewijns HR nieuwsitem De dynamiek in HR zit hem vooral in Recruitment en Loopbaanontwikkeling.
"Het zijn ontwikkelingen als keerzijde van flex. Zzp-ers en uitzendkrachten die aanpakken, maar waar weinig tot niets in opleiding wordt geïnvesteerd. Niet door de mensen zelf en ook niet door de ondernemingen waarvoor ze werken. Interesse voor…"
5 December 2016
Dick Klinkhamer heeft gereageerd op Peter Koelewijns HR nieuwsitem De dynamiek in HR zit hem vooral in Recruitment en Loopbaanontwikkeling.
"De BV Nederland heeft massaal afscheid genomen van contracten voor onbepaalde tijd. Daarnaast wordt flink gerekend om maar geen transitievergoeding verschuldigd te zijn. Logisch dus dat er veel wisselingen in de personele bezetting optreden en dat…"
4 December 2016
Dick Klinkhamer heeft gereageerd op Kimberley Hoogendoorn's HR bericht 'Conflict of spanning bij medewerkers'
"Vraag het even aan je collega's: Present24 is een landelijk opererende, onafhankelijke bemiddelaar in werkgerelateerde conflicten. Het wordt steeds gekker op deze website."
19 November 2016
Dick Klinkhamer heeft gereageerd op Kor de Boer's HR bericht 'Afspiegelen: niet de feitelijke werkzaamheden maar de overeengekomen functie is bepalend'
""3.2.2 [verzoeker] berust in de beslissing van de kantonrechter op het in eerste aanleg ook aangevoerde argument dat tanteLouise zou hebben gehandeld in strijd met een wederindiensttredings-voorwaarde, zodat dat geschilpunt in hoger beroep niet…"
19 November 2016
Dick Klinkhamer heeft gereageerd op Else de Boer's HR bericht 'Deze vragen mag je nooit aan je (toekomstige) werknemers stellen'
"Nee, niet echt. Het is zeer de vraag of de stelling 80% wel kan terugvallen op een deugdelijk gehouden onderzoek."
13 November 2016

Profiel informatie

Bij welk bedrijf ben je werkzaam?
adviesbureau voor arbeidsrecht en HR vraagstukken
Aantal werknemers werkzaam bij bedrijf
1
In welke bedrijfstak ben je werkzaam?
Zakelijke dienstverlening
Functie
Anders
Indien anders, vul hieronder uw functie in:
freelance HR adviseur & arbeidsjurist
Is dit een leidinggevende functie?
Ja 1-10 personen

HR Berichten van Dick Klinkhamer

Flexibiliseren we nu de arbeidsmarkt of de afzetmarkt?

Volgens de definitie van Van Dale betekent flexibiliseren buigzaam maken of het mogelijk maken van het gemakkelijk aanpassen aan wisselende omstandigheden. Flexibilisering van de arbeidsmarkt wordt vaak in één adem genoemd met modernisering, alsof het over een gelijkwaardig fenomeen gaat. Beschouwingen laten het wezenlijke verschil tussen beide ten onrechte vaak ongemoeid. Gelet op de berichtgeving kom je echte en concrete voorstellen over aanpassingen die de arbeidsmarkt kunnen of zullen…

Lees verder

Geplaatst op 22 juli 2015 at 10:30am —

Prikbord

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland

  • Nog geen reacties