Erik van de Polder
  • Man
  • Breda
  • Nederland
  • 500+
Deel op Facebook
Deze content delen

Erik van de Polder's HR berichten

Ziek tijdens vakantie: gewijzigd beleid? (ivm nieuwe wetgeving v.a. 2012)
4 reacties

Beste collega's,Het is bekend dat vanaf 2012 nieuwe wetgeving van kracht is m.b.t. verlof. Een van de wijzigingen is dat zieke medewerkers volledig verlof blijven opbouwen, maar dat zij - als zij op…Lees verder

Lees meer HR artikelen over: verlofopbouw, vakantie, verlof, ziekteverlof

Eerste bericht geplaatst op . Laatste reactie door Dick Klinkhamer 4 Oktober 2011.

 

De pagina van Erik van de Polder

Laatste wijziging

Erik van de Polder heeft gereageerd op Muriel Middeldorps HR nieuwsitem 'Je kunt kiezen: exit of een verbetertraject.' Geslaagde aanpak?
"Redactie met een eigen interpretatie, altijd leuk. Overigens denk ik nog steeds dat het slim kan zijn om vooraf de vso wel als een alternatief te presenteren. Dat kan veel leed aan beide kanten voorkomen."
16 November 2017
Erik van de Polder heeft gereageerd op Muriel Middeldorps HR nieuwsitem 'Je kunt kiezen: exit of een verbetertraject.' Geslaagde aanpak?
"De kop van de nieuwsbrief geeft aan: Exit of verbetertraject? Speel geen open kaart. Ik zie nu dat die tekst niet jouw eigen kop is. Wellicht is hier onze verwarring door ontstaan."
16 November 2017
Erik van de Polder heeft gereageerd op Muriel Middeldorps HR nieuwsitem 'Je kunt kiezen: exit of een verbetertraject.' Geslaagde aanpak?
"Ik ben het eens met Foppe. Liever duidelijkheid vanaf het begin dan een verborgen agenda en sluimerende argwaan. Funest is dat. Enige waar ik het wel mee eens ben is dat een verbetertraject ook echt gericht moet zijn op verbetering en niet slechts…"
16 November 2017
Erik van de Polder heeft gereageerd op Ruben Smit's HR bericht 'Regresrecht'
"Hallo Ruben, Alle bruto loonkosten en re-integratiekosten kun je verhalen op de veroorzaker van het ongeval.Ik wilde het altijd zelf doen in het verleden, maar dan bleef het vaak toch liggen. Zonde van het geld. Op een gegeven moment ben gebruik…"
24 Mei 2017
Het HRbase profiel van Erik van de Polder is gewijzigd
15 Juli 2013
Erik van de Polder heeft gereageerd op KarenKooij's HR bericht '18% AO na 2 jaar ziekte. Wat kunnen/mogen we doen?'
"Geen vangnet? Deze mevrouw kan nog meer dan 80% van haar salaris blijven verdienen. We hoeven toch niet alles publiek te verzekeren? Het geven van een uitkering in zo'n situatie zou ook nog eens een prikkel wegnemen om de productiviteit weer op…"
27 November 2012
Erik van de Polder heeft gereageerd op Mark Idzingas HR nieuwsitem Spoor 2: meestal een slecht idee
"@ Lisette en Jos: Ik ben het met Marc eens. Het criterium voor het uwv is of de medewerker medisch gezien de functie zou moeten kunnen vervullen. De regel is: eerst reïntegreren in de eigen functie en eigen organisatie, dan pas daarbuiten. Als…"
19 Juli 2012
Erik van de Polder heeft gereageerd op Mark Idzingas HR nieuwsitem Het geheim van een snelle oplossing voor een arbeidsconflict met ziekmelding
"Hallo Marc,Ik ben benieuwd hoe je dat aanpakt. Bij ziekte loop je de kans dat beëindigen nietig wordt verklaard. Hoe voorkom je dit risico? Groeten, Erik"
5 Juli 2012
Erik van de Polder heeft gereageerd op Miriam Teunissens HR nieuwsitem De gevolgen van versoepeling van het ontslagrecht voor de arbeidsmarkt
"Ik begrijp bovenstaande bewering niet. Volgens mij weerhoudt deze maatregel werkgevers juist nieuw personeel aan te nemen. Goed beschouwd betekent het dus makkelijker en goedkoper ontslag van vaste medewerkers én belemmering van werkgevers…"
26 Juni 2012
Erik van de Polder heeft gereageerd op Marianne Schuttens HR nieuwsitem Bevlogen jong talent. Hoe behoud je ze?
"Beste Arie, Ik citeer uit je eigen bericht: "Ares zet graag de stap (vertaalslag) door naar supply en dus het daadwerkelijk leveren van engagement. Hiertoe heeft Ares een heel cradle 2 cradle pakket aan engagement diensten beschikbaar en deze…"
27 November 2011
Erik van de Polder heeft gereageerd op Marianne Schuttens HR nieuwsitem Bevlogen jong talent. Hoe behoud je ze?
"Ik zou graag willen dat dit forum meer gebruikt zou worden voor inhoudelijke discussie in plaats van reclamepraatjes. Het spijt me Arie."
25 November 2011
Erik van de Polder heeft gereageerd op Marianne Schuttens HR nieuwsitem Bevlogen jong talent. Hoe behoud je ze?
"Ik ben benieuwd wat je concreet verstaat onder engagement management. Ik begrijp wat het is, maar kan me moeilijk een beeld vormen van praktisch toepasbare hr instrumenten. Kun je dit toelichten Arie?"
24 November 2011
Erik van de Polder heeft gereageerd op Miriam Teunissens HR nieuwsitem Hebben hoog opgeleiden meer kans op de arbeidsmarkt?
"Beste Marion, je ziet vaak dat ten tijde van een economische recessie de hoger opgeleiden de lager opgeleiden 'verdringen'. Wat dat betreft zou je kunnen concluderen dat je vraag positief moet worden beantwoord. Echter, vakopleidingen zijn…"
24 November 2011
Erik van de Polder heeft gereageerd op Erik van de Polder's HR bericht 'Ziek tijdens vakantie: gewijzigd beleid? (ivm nieuwe wetgeving v.a. 2012)'
"Bedankt John, voor de verwijzing. Ik begrijp eruit dat de nieuwe wetgeving geen invloed heeft op het beleid rond ziekte tijdens vakantie. Criterium blijft dus dat je moet kunnen 'genieten' van vakantie, net zoals voorheen. @ Martine: je…"
29 September 2011
Martine Berkouwer heeft gereageerd op Erik van de Polder's HR bericht 'Ziek tijdens vakantie: gewijzigd beleid? (ivm nieuwe wetgeving v.a. 2012)'
"Beste Erik, Ik heb de whitepapers doorgenomen en de site van Ad Matres bezocht en om de rekensheets gevraagd. Bedankt voor de tip! Toch heb ik nog even een vraag: Zelf dacht ik er nog aan is het niet een optie om gewoon in ons reglement op te…"
29 September 2011
John Kalsbeek heeft gereageerd op Erik van de Polder's HR bericht 'Ziek tijdens vakantie: gewijzigd beleid? (ivm nieuwe wetgeving v.a. 2012)'
"Beste Erik, Ik heb over dit onderwerp in de afgelopen twee maanden een tweetal praktische Z & PA whitepapers opgesteld. Ik behandel in deze whitepapers de inhoud van de wetswijziging alsmede ook de praktische uitvloeiselen hiervan m.b.t. het…"
29 September 2011

Profiel informatie

Bij welk bedrijf ben je werkzaam?
Centrum voor Jeugd en Gezin Rijnmond
Webadres bedrijf:
http://www.cjgrijnmond.nl
Aantal werknemers werkzaam bij bedrijf
500+
In welke bedrijfstak ben je werkzaam?
Gezondheid/Welzijn
Functie
HR-adviseur
Indien anders, vul hieronder uw functie in:
P&O adviseur
Is dit een leidinggevende functie?
Nee

Prikbord

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland

  • Nog geen reacties
 
 
 

Volg ons ook via

   

Meest gelezen vandaag

HR nieuws

HR onderzoek

+ Toevoegen               Alles bekijken

HR Marktplaats

+ Toevoegen               Alles bekijken