Pieter Somberg
  • Man
  • Amsterdam
  • Nederland
  • 500+
Deel op Facebook
Deze content delen Twitter

De contacten van Pieter Somberg

  • René Kerp

Pieter Somberg's HR berichten

FPB Formulier

Een gecombineerd formulier Plannen, Functioneren en Beoordelen heb ik opgenomen in mijn boek "Hoe ontwikkel ik mijn competenties?". Er zijn nog exemplaren verkrijgbaar via bol.com.

Gestart op 21 Juli 2011

Hoe meet HR het rendement van opleidingen?
7 reacties

We willen graag onderzoeken welke bijdrage onze opleidingen leveren aan de doelstelling van onze organisatie. We investeren er veel tijd en geld in, maar kunnen niet aantonen wat dat oplevert. Wie…Lees verder

Eerste bericht geplaatst op . Laatste reactie door willem scheepers 10 Mei 2011.

 

De pagina van Pieter Somberg

Laatste wijziging

Pieter Somberg heeft gereageerd op Ton van Eijden's HR bericht 'EVC traject HBO. Ervaringen met instituten'
"Beste Ton, een herkenbare kwestie! Ook ik ben benieuwd naar ervaringen met EVC op HBO-niveau. Op MBO-niveau is er voldoende aanbod. Groet, Pieter"
2 Juli 2012
Pieter Somberg heeft gereageerd op Marjon Bohres HR nieuwsitem Met performancemanagement het jaar uit
"Performancemanagement is niet het ei van Columbus, maar wel een stap in de verdere professionalisering van HR-Development. Plan-Do-Act-Check is een waardevol instrument en performancemanagement is dat zeker ook. Kies welk instrument het beste…"
22 December 2011
HR-bericht van Pieter Somberg

FPB Formulier

Een gecombineerd formulier Plannen, Functioneren en Beoordelen heb ik opgenomen in mijn boek "Hoe ontwikkel ik mijn competenties?". Er zijn nog exemplaren verkrijgbaar via bol.com.
21 Juli 2011
willem scheepers heeft gereageerd op Pieter Somberg's HR bericht 'Hoe meet HR het rendement van opleidingen?'
"Beste Pieter, Je zou o.m. eens kunnen kijken naar de "oratie economische waarde van werknemers" van Gerard Evers. De oratie is gebaseerd op het gedachtengoed van Andrew Mayo in zijn boek The Human Value of the Enterprise…"
10 Mei 2011
Willem Ezerman heeft gereageerd op Pieter Somberg's HR bericht 'Hoe meet HR het rendement van opleidingen?'
"Beste Pieter, Je stelt een vraag die heel veel wordt gesteld als het gaat om opleidingen: wat levert het op? Een intrigerende vraag, waar ik als trainer dagelijks mee bezig ben. Je geeft zelf aan dat je veel geld investeert. En dat is goed, want…"
6 Mei 2011
Sanne Gerritsen heeft gereageerd op Pieter Somberg's HR bericht 'Hoe meet HR het rendement van opleidingen?'
"Je zou eens contact kunnen opnemen met Interfocus. Een organisatie die talentontwikkeling meetbaar maakt dmv adhv competenties: www.interfocusgroep.nl Succes! Hartelijke groet, Sanne Gerritsen"
3 Mei 2011
Nicole Lam heeft gereageerd op Pieter Somberg's HR bericht 'Hoe meet HR het rendement van opleidingen?'
"Beste Pieter, Ik wil graag meedenken over een oplossing. Ik ben namelijk ook al een tijd op zoek naar het rendement van trainingen en opleidingen. Ik heb de vraag met meerdere mensen besproken en de antwoorden zijn voor mij niet bevredigend. Binnen…"
2 Mei 2011
Pieter Somberg heeft gereageerd op Pieter Somberg's HR bericht 'Hoe meet HR het rendement van opleidingen?'
"Beste Wilco, Dank je wel voor je reactie. Ik ben heel benieuwd waar je de lijn trekt tussen 'algemene' opleidingen die nu eenmaal geld kosten en de opleidingen waarvan je het resultaat wilt kunnen meten. Volstrekt helder is het…"
2 Mei 2011
Wilco van Gelderen heeft gereageerd op Pieter Somberg's HR bericht 'Hoe meet HR het rendement van opleidingen?'
"Een organisatie die wil weten of een training rendeert, zal op voorhand wat meet- en toetswerk moeten verrichten. Laat de meer ‘algemene’ opleidingen even buiten beschouwing, die horen nu eenmaal aan de kostenkant die gewoon hoort bij…"
2 Mei 2011
Pieter Somberg heeft gereageerd op Jos Kesseleer's HR bericht 'Onderzoek: Bedrijven bezuinigen niet op opleidingen in 2011'
"Beste Jos, Dit is natuurlijk goed nieuws voor ISBW. Maar wat is het rendement van onze investeringen in opleiden? Draagt het aantoonbaar bij aan de doelstelling van een organisatie? Ik ben benieuwd naar onderzoek over dit thema. Gerard…"
22 April 2011
Pieter Somberg en René Kerp zijn nu contacten
22 April 2011
HR-bericht van Pieter Somberg

Hoe meet HR het rendement van opleidingen?

We willen graag onderzoeken welke bijdrage onze opleidingen leveren aan de doelstelling van onze organisatie. We investeren er veel tijd en geld in, maar kunnen niet aantonen wat dat oplevert. Wie heeft hier ervaring mee of informatie over? Dank voor de tips!
22 April 2011
HR-bericht van Pieter Somberg

Het resultaat meten van opleidingen

Een organisatie steekt veel geld, tijd en energie in opleidingen, intervisie en caseloadgesprekken voor haar medewerkers. Draagt deze investering bij aan het verbeteren van de doelstelling van deze organisatie? Aan mij is gevraagd om hier onderzoek naar te doen.Een prima boek dat aansluit bij dit thema is 'Strategisch opleiden en leren in organisaties' van Gerard Bergenhenegouwen en Eric Mooijman. Wie kent er nog andere literatuur over dit onderwerp? Is er eerder onderzoek verricht naar het…Bekijk meer
21 April 2011
Pieter Somberg heeft gereageerd op Janny Tielken's HR bericht 'Extra functie naast reguliere werkzaamheden. Hoe in te passen in contractvorm?'
"Beste collega's, Ik heb een aansluitende vraag. Een medewerker heeft een contract voor onbepaalde tijd voor 24 uur per week. De werkgever heeft tijdelijk 8 uur per week extra werkzaamheden voor haar, op een andere afdeling. Krijgt ze nu een…"
8 Maart 2010
Pieter Somberg is nu lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland
24 December 2009

Profiel informatie

Bij welk bedrijf ben je werkzaam?
Gemeente Amsterdam
Aantal werknemers werkzaam bij bedrijf
500+
In welke bedrijfstak ben je werkzaam?
Overheid
Functie
Anders
Indien anders, vul hieronder uw functie in:
Adviseur HR Development
Is dit een leidinggevende functie?
Nee

HR Berichten van Pieter Somberg

Het resultaat meten van opleidingen

Een organisatie steekt veel geld, tijd en energie in opleidingen, intervisie en caseloadgesprekken voor haar medewerkers. Draagt deze investering bij aan het verbeteren van de doelstelling van deze organisatie? Aan mij is gevraagd om hier onderzoek naar te doen.

Een prima boek dat aansluit bij dit thema is 'Strategisch opleiden en leren in organisaties' van Gerard Bergenhenegouwen en Eric Mooijman. Wie kent er nog andere literatuur over dit onderwerp? Is er eerder onderzoek verricht naar… Lees verder

Geplaatst op 21 april 2011 at 4:36pm —

Prikbord

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland

  • Nog geen reacties