Ruud van Gerrevink
 • Man
 • Malden
 • Nederland
 • 1
Deel op Facebook
Deze content delen

De contacten van Ruud van Gerrevink

 • Jan-Paul den Ouden
 • Jan Jacob de Groot
 • Femke Rebergen
 • marc barendse
 • Marco Prins
 • William Borneman
 • Jeroen
 • Inge Beckers
 • Henny van Leusden

Ruud van Gerrevink's HR berichten

Wie had dat nu verwacht ... ?

Basislonen hoger management in bankwereld gaan omhoog nu bonussen worden beperkt. Welke HRM-er had dat NIET verwacht. Ik houd het op nul. Dat de reactie binnen de bankwereld vooral inhoudt "waarom…Lees verder

Lees meer HR artikelen over: worden, overgeheveld, naar, basisloon, banken

Gestart op 10 Juli 2014

 

De pagina van Ruud van Gerrevink

Laatste wijziging

Ruud van Gerrevink heeft gereageerd op Rob van Loenen's HR bericht 'Secretaressedag draait om waardering'
"Loop je nou achter of voor? Is toch 3e donderdag april? Ik heb mijn collega in plaats van het bekende bloemetje een van die boeken over omgaan met moeilijke mensen gegeven. Viel in goede aarde."
14 December 2017
Ruud van Gerrevink heeft gereageerd op Marleen Kuklers HR nieuwsitem Visie op visie
"Wat Dick (redelijk correct) omschrijft is in feite de liberale visie. Die uiteraard ook door Mark Rutte wordt gedeeld. Ik denk dat Rutte met zijn fameuze uitspraak meer het probleem met visies voor ogen had zoals Marleen dat omschrijft vanuit haar…"
8 December 2017
Ruud van Gerrevink heeft gereageerd op Michel den Daass HR nieuwsitem Afschaffen dividendbelasting creëert nauwelijks werkgelegenheid
"Hè, hè, eindelijk een stuk over dit onderwerp met feitelijk juiste informatie. Los van wat je beleidsmatig van dit onderwerp kunt vinden (ik denk dat het wel positief uitpakt, maar ja ik ben dan ook van die VVD ;-) erger ik me een…"
13 November 2017
Ruud van Gerrevink heeft gereageerd op Marlies Nering Bögel's HR bericht 'Relatie studiekosten en duur studieovereenkomt'
"Welk doel wil je bereiken met de regeling? Er zitten plussen (het doel) en minnen (ergernis, administratie) aan zo een regeling. De "plus" bij een regeling die neerkomt op kleine bedragen / langere termijnen weegt waarschijnlijk niet op…"
19 Oktober 2017
Ruud van Gerrevink heeft gereageerd op José's HR bericht 'OR instellen bij bedrijf zonder CAO, vakbonden informeren?'
"@Rachel; in jouw antwoord lijk je de voorbereidende fase over te slaan. Bij het instellen van een OR (waar de vraag over ging) dien je de vakbonden te betrekken bij de opstelling van het voorlopig reglement. Er is dan nog geen sprake van…"
28 September 2017
Ruud van Gerrevink heeft gereageerd op José's HR bericht 'OR instellen bij bedrijf zonder CAO, vakbonden informeren?'
"Als je niet weet welke sectorbonden actief zijn in jouw branche, dan kun je de vakcentrales informeren met het verzoek om een en ander door te sturen naar de betreffende sectorbond."
9 September 2017
Ruud van Gerrevink heeft gereageerd op José's HR bericht 'OR instellen bij bedrijf zonder CAO, vakbonden informeren?'
"De procedure omtrent instellen OR staat geheel los van het wel of niet aanwezig zijn van een CAO. Bonden informeren dus."
7 September 2017
Ruud van Gerrevink heeft gereageerd op Marjolein Meijer's HR bericht 'beleid op gebruik poolauto's'
"Er is in principe geen verschil bij gebruik poolauto's dan met een 'gewone' auto van de zaak. Dus je kunt daarvoor dezelfde regels gebruiken met betrekking tot bijvoorbeeld schades en boetes. Om te voorkomen dat de bijtelling gaat…"
12 Juni 2017
Ruud van Gerrevink heeft gereageerd op Muriel Middeldorps HR nieuwsitem Wanneer wordt passend werk de bedongen arbeid?
"Wanneer er passende arbeid wordt verricht gedurende langere tijd (wat mij betreft al na 6 weken) en er is medisch sprake van een stabiele situatie, dan is er blijkbaar sprake van een succesvol re-integratietraject dat als doel had (moeten hebben…"
9 Februari 2017
Ruud van Gerrevink heeft gereageerd op Muriel Middeldorps HR nieuwsitem Maar als de relatie verstoord is, dan wordt de overeenkomst toch wel ontbonden?
"Dus, met het verschijnsel "billijke vergoeding" is het nog steeds mogelijk om een probleemdossier af te kopen. Weer een bewijs van het failliet van de WWZ. Weg met dat prul. Schaf de toetsing vooraf gewoon af en hanteer hetzelfde…"
5 Januari 2017
Ruud van Gerrevink heeft gereageerd op Renee Oprel's HR bericht 'leidt houden aan gedragsinstructies opdrachtgever door ZZPér tot verkapte dienstbetrekking?'
"Begint op een gezagsverhouding te lijken. Betreffen geen instructies omtrent het resultaat (die wel zijn toegestaan). Niet doen dus."
31 Oktober 2016
Ruud van Gerrevink heeft gereageerd op Karen van der Weel's HR bericht 'Niet functioneren tijdens re-integratie'
"Het is minder complex dan je denkt. Het re-integratietraject is gericht op herstel naar eigen werk of als dat medisch niet kan, ander werk, eventueel 2e spoor. Als iemand niet functioneert omdat hij niet over de benodigde competenties beschikt (en…"
4 Oktober 2016
Ruud van Gerrevink heeft gereageerd op Joyce Witte's HR bericht '25- en 40 jarig jubileum - richtbedragen diner inclusief cadeau - zakelijke dienstverlening'
"12,5 jaar 1 weekloon bruto 25 jaar 1 maandloon bruto = netto 40 jaar receptie, passend cadeau (mag wat kosten)"
28 September 2016
Ruud van Gerrevink heeft gereageerd op Stëffan de Jongs HR nieuwsitem Beleidsregels verwerking persoonsgegevens zieke werknemer
"Niet alleen mag je niet vragen wat er scheelt. Maar als de werknemer dit uit eigen vrije wil vertelt (wat in 99% van de ziekmeldingen gebeurt) mag je dat niet registreren. Knotsknettergek wordt je van deze regelgeving."
3 Juni 2016
Ruud van Gerrevink heeft gereageerd op Renee Oprel's HR bericht 'ziekmeldingen'
"De bedrijfsarts mag medische informatie alleen in het vertrouwelijke (niet voor de werkgever openstaande) deel van het dossier registreren. Medische informatie van werknemers verkregen mag je als werkgever niet registreren. Het is idioot en zwaar…"
7 Februari 2016
Ruud van Gerrevink heeft gereageerd op Renee Oprel's HR bericht 'ziekmeldingen'
"Je mag niet eens bijhouden wat er medisch aan de hand is vanwege de (m.i. doorgeschoten) privacy wetgeving. Vraag maar aan je arbodienst. Dus hou zou je - formeel - kunnen weten dat er sprake is van een andere of nieuwe medische oorzaak ... ?"
7 Februari 2016

Profiel informatie

Bij welk bedrijf ben je werkzaam?
Freelance
Aantal werknemers werkzaam bij bedrijf
1
In welke bedrijfstak ben je werkzaam?
Transport/Logistiek
Functie
HR-adviseur
Is dit een leidinggevende functie?
Nee

HR Berichten van Ruud van Gerrevink

Nederlandse 'ziektewet' een onding?

Gisteravond in Nieuwsuur (http://nieuwsuur.nl/onderwerp/722083-kleine-bedrijven-zwaar-belast-bij-verzuim.html) veel gejammer over de Nederlandse 'ziektewet' naar aanleiding van een promotieonderzoek "Re-integratie van de zieke werknemer. Nederland, Duitsland en flexicurity." van Mark Diebels.

De berichtgeving is zoals (helaas) zo vaak, oppervlakkig en zonder respect voor context…

Lees verder

Geplaatst op 17 november 2014 at 8:55am —

Prikbord (1 comment)

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland

Om 8:50pm op 17 oktober 2011 zei Jacco van den Berg...
Ruud,

Bedankt voor je reactie en het scherpt de inhoud van de discussie verder aan.

Een fijne dag.

Jacco