Saskia Timmermans
  • Vrouw
  • Zwolle
  • Nederland
  • 50-99
Deel op Facebook
Deze content delen Twitter

De contacten van Saskia Timmermans

  • Michael Gijzenberg

Saskia Timmermans's HR berichten

Nieuwe wet Werk en Zekerheid per 1 juli 2014
7 reacties

Beste HR collega's,Deze wet moet nog door de Kamer, maar alle stukken duiden erop dat de wet wel ingaat per 1 juli 2014. Met name voor tijdelijke contracten heeft dit wel een aantal gevolgen.Ik loop…Lees verder

Eerste bericht geplaatst op . Laatste reactie door Roel Melchers 14 Mei.

Rekenmodule afspiegelingsbeleid
2 reacties

Hallo P&O collega's,Ik ben op dit moment druk bezig met reorganisatie werkzaamheden, kijken op welke manier we in de kosten kunnen besparen en ook wat dat gaat betekenen als we van een aantal…Lees verder

Eerste bericht geplaatst op . Laatste reactie door Mariska Andrik 12 uur geleden.

Cultuur veranderen, wie heeft er (praktische) tips?
7 reacties

Beste collega's,Binnen onze organisatie zijn hygiëne en veiligheid belangrijke speerpunten. De komende jaren wordt dit steeds belangrijker omdat klanten steeds hogere eisen gaan stellen aan de…Lees verder

Eerste bericht geplaatst op . Laatste reactie door Mark Bruins 20 Januari.

Engels vakjargon in P&O land
5 reacties

Beste P&O collega's,Is er iemand binnen dit forum die mij kan helpen om mijn CV om te zetten in het engels? Waar ik tegen aanloop is het vakjargon in P&O land, hoe vertaal ik dit in de juiste…Lees verder

Eerste bericht geplaatst op . Laatste reactie door Arya Keijzers 26 Maart 2013.

 

De pagina van Saskia Timmermans

Laatste wijziging

Mariska Andrik heeft gereageerd op Saskia Timmermans's HR bericht 'Rekenmodule afspiegelingsbeleid'
"Hoi Saskia, Ik was even benieuwd of jij nog wat verder bent gekomen met de berekening afspiegeling. Ik ben zelf nl ook wat aan het voorbereiden. Dank voor je reactie. Groeten, Mariska Andrik"
12 uur geleden
Saskia Timmermans heeft gereageerd op Jan Aris van Deursen's HR bericht 'MTO, kosten'
"Beste Jan Aris, Ik heb goede ervaringen met Gerhard Brethouwer van People Graphics (06 - 41 94 41 86) www.peoplegraphics.nl of mail: gbrethouwer@peoplegraphics.nl Hij heeft veel ervaring met MTO's, stuk goedkoper dan Effectory en levert…"
14 Augustus
Roel Melchers heeft gereageerd op Saskia Timmermans's HR bericht 'Nieuwe wet Werk en Zekerheid per 1 juli 2014'
"Sanne... even voor de zekerheid... Artikel BW 7:627 wordt toch wél geschrapt per 1-1-7 (als de Eerste Kamer de WWZ goedkeurt). Als dat zo is komt inderdaad de verplichte loondoorbetaling bij een arbeidsconflict in zicht."
14 Mei
mla heeft gereageerd op Saskia Timmermans's HR bericht 'Nieuwe wet Werk en Zekerheid per 1 juli 2014'
"voor degenen die het willen nalezen. Het uitstel van de ketenbepaling (668a BW) is geregeld bij het (uiteraard aangenomen) amendement nr. 30 zie…"
13 Mei
Sanne Schoenmakers - van de Wiel heeft gereageerd op Saskia Timmermans's HR bericht 'Nieuwe wet Werk en Zekerheid per 1 juli 2014'
"Beste Ruud, Ik heb je advies opgevolgd en heb het nagevraagd bij onze advocaat Arbeidsrecht. Hij heeft mij het volgende laten weten: "De beoogde datum voor de wijziging van de ketenregeling (artikel 7:668a BW) is thans 1 juli 2015. De beoogde…"
13 Mei
Ruud van Gerrevink heeft gereageerd op Saskia Timmermans's HR bericht 'Nieuwe wet Werk en Zekerheid per 1 juli 2014'
"Hoi Sanne, Ik zou het nog meer even checken. Voor de duidelijkheid enkele citaten uit (de toelichting op) het wetsvoorstel): "De bepalingen uit het wetsvoorstel die zien op versterking van de positie van flexwerkers treden met ingang van 1 juli…"
10 Mei
Sanne Schoenmakers - van de Wiel heeft gereageerd op Saskia Timmermans's HR bericht 'Nieuwe wet Werk en Zekerheid per 1 juli 2014'
"Beste Saskia, Een aantal veranderingen in de wet worden doorgevoerd met ingang van 1 juli 2014 en enkele andere wijzigen gaan pas in op 1 juli 2015. De wijziging ten aanzien van de ketenbepaling gaat met ingang van 1 juli 2015 pas gelden. Voor de…"
10 Mei
Roel Melchers heeft gereageerd op Saskia Timmermans's HR bericht 'Nieuwe wet Werk en Zekerheid per 1 juli 2014'
"Even kort de nieuwe ketenregeling (BW 7:668a): - vierde contract in een keten van contracten binnen twee jaar is vast - een nieuwe keten begint na een onderbreking van zes maanden - die zes maanden gaan op 1-7-14 meteen in. Dat betekent dat je zes…"
8 Mei
Ruud van Gerrevink heeft gereageerd op Saskia Timmermans's HR bericht 'Nieuwe wet Werk en Zekerheid per 1 juli 2014'
"Volgens het overgangsrecht (bladzijde 62 voorstel van wet, memorie van toelichting versie november 2013) is het nieuwe recht van toepassing in deze situatie en geldt dus de 6 maanden…"
8 Mei
HR-bericht van Saskia Timmermans

Nieuwe wet Werk en Zekerheid per 1 juli 2014

Beste HR collega's,Deze wet moet nog door de Kamer, maar alle stukken duiden erop dat de wet wel ingaat per 1 juli 2014. Met name voor tijdelijke contracten heeft dit wel een aantal gevolgen.Ik loop tegen het volgende aan. Een medewerker zijn contract eindigt van rechtwege op 12 juni 2014, medw zou dan in vaste dienst moeten (contract onbepaalde tijd). Hier hebben we op dit moment geen ruimte voor.Mocht ik deze medewerker t.z.t. wel weer nodig hebben, mag ik hem dan na 3 maanden + 1 dag weer…Bekijk meer
6 Mei
PW De Gids Vakbase heeft gereageerd op Saskia Timmermans's HR bericht 'Rekenmodule afspiegelingsbeleid'
"Hallo Saskia, Per 1 april 2014 is het afspiegelingsbeginsel in het Ontslagbesluit gewijzigd. Door deze wijziging is het 'Rekenprogramma Afspiegeling' niet langer bruikbaar. UWV werkt naar eigen zeggen aan een herziening. Het is op dit…"
22 April
HR-bericht van Saskia Timmermans

Rekenmodule afspiegelingsbeleid

Hallo P&O collega's,Ik ben op dit moment druk bezig met reorganisatie werkzaamheden, kijken op welke manier we in de kosten kunnen besparen en ook wat dat gaat betekenen als we van een aantal mensen afscheid gaan nemen. Ik ben bekend met het afspiegelingsbeleid, maar ik weet ook dat hier rekenmodules voor zijn die je kunt gebruiken (dan hoef je zelf niet al het rekenwerk te doen).Helaas kan ik niets meer vinden op internet. Het UWV bood ook altijd een rekenmodule aan, maar die is sinds 1…Bekijk meer
9 April
Mark Bruins heeft gereageerd op Saskia Timmermans's HR bericht 'Cultuur veranderen, wie heeft er (praktische) tips?'
"Beste Saskia, ik heb regelmatig gewerkt met de vraag om een cultuurprogramma te initiëren. Wat ik een goed model vind, is het model van Change the culture, change the game. Zie bijgaande link voor de samenvatting.…"
20 Januari
Hans Visser heeft gereageerd op Saskia Timmermans's HR bericht 'Cultuur veranderen, wie heeft er (praktische) tips?'
"Hallo Saskia, Voor wat jij/jullie beogen is het bewust, zichtbaar en bespreekbaar krijgen van de wisselwerking tussen Organisatiegedrag en persoonlijk gedrag cruciaal. Omdat in het krachtenveld dat in het verschil daartussen ontstaat de…"
16 Januari
Evelien van Lenthe heeft gereageerd op Saskia Timmermans's HR bericht 'Cultuur veranderen, wie heeft er (praktische) tips?'
"Hallo Saskia, Het veranderen van een cultuur vraagt tijd, dat is niet iets wat zomaar gaat. Mensen moeten het belang gaan inzien waarom veranderen/een andere werkwijze noodzakelijk is. Welke consequenties heeft het als het niet gebeurd? Voor de…"
16 Januari
Arco Kats heeft gereageerd op Saskia Timmermans's HR bericht 'Cultuur veranderen, wie heeft er (praktische) tips?'
"Allereerst, goed dat je de basis elementen kunt benoemen. Je kan medewerkers in groepen laten bedenken wat meer aandacht hygiene voor hun gedrag betekent. Wat moeten ze meer gaan doen en wat moeten ze anders gaan doen. Je kan ze ook een film laten…"
16 Januari

Profiel informatie

Bij welk bedrijf ben je werkzaam?
Advies bureau
Aantal werknemers werkzaam bij bedrijf
50-99
In welke bedrijfstak ben je werkzaam?
Zakelijke dienstverlening
Functie
HR-adviseur
Indien anders, vul hieronder uw functie in:
kkk
Is dit een leidinggevende functie?
Nee

Prikbord

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland

  • Nog geen reacties