Overmoedig riep ik: “expert!?”. Dan ben je bij mij aan het goede adres. Ik trok mijn stoute schoenen aan en gaf mij op als expert blogger voor het grootste HR netwerk van Nederland. Dat schept verwachtingen. Dit is mijn debuut, althans op dit forum. Om maar even met de deur in huis te vallen, ik ben niet zomaar de eerste de beste blogger, dat zeg ik in alle onbescheidenheid. In deondernemer.nl (sorry redactie HRbase) is één van mijn blogs met de titel: Welke kleur bewoner ben jij in 2012 uitgeroepen tot best gelezen blog. Een publieksprijs dus. Daar ben ik super trots op. Ik hoop dat ik ook hier mijn collegae op een sportieve manier naar de kroon kan steken. Het is dit keer best een lange blog, toch adviseer ik deze helemaal te lezen.

Gebruiksaanwijzing
Mijn kinderen en vrouw zijn geleverd zonder gebruiksaanwijzing en dat is fascinerend. Tot op de dag van vandaag blijven wij nieuwe dingen in elkaar ontdekken. Nu ken ik de jongste van het stel al weer ruim 26 jaar. Zoveel tijd hebben wij niet, daarom wil ik het jullie makkelijker maken, zodat we elkaar sneller op grote lijnen leren kennen. Om te beginnen vertel ik iets over mijzelf daarmee maak ik de “arena” groter, als jullie mij voorzien van feedback wordt mijn “blinde vlek” kleiner. Vervolgens vertel ik je waar je meer kunt vinden over wat ik heb gedaan. Tenslotte, in de vorm van een disclaimer geef ik je aanwijzingen over hoe je het best om kunt gaan met de zaken die ik schrijf.
Als goed mediator/coach vat ik een aantal leermogelijkheden samen, waarbij ik uiteraard rekening hou met mijn feilbaarheid. Al met al een redelijke basis om enig begrip op te kunnen brengen voor mijn soms onnavolgbare invallen of stellingen. Ja ook een gewaarschuwd lezer telt voor twee.

Iets over mijzelf
Ik ben Bert Huisman geboren in 1956 te Zwolle. Vader van 2 volwassen kinderen, Marjolein en Joost, schoonvader van Hans en Laura, 35 jaar getrouwd met Wies en ik heb al bijna drie jaar ervaring als opa van Roos, die binnenkort “grote zus” wordt van de nieuwe baby in mamma’s buik. Ik vind het leuk om in de natuur te mountainbiken en hou van schilderen, maar doe beide te weinig, omdat actuele politiek en economische ontwikkelingen mij ook sterk boeien. Daardoor hang ik graag op de bank, vanwaar de actualiteitenrubrieken verslind. De rest van de tijd besteed ik aan het bereiden van heerlijke gerechten want ook koken is een hobby. Mijn beroep is arbeidsmediator/coach. Mijn diensten verleen ik vanuit mijn eigen bedrijf.

CV
Veel mensen vertellen, als ze wordt gevraagd iets over zichzelf te vertellen, wat ze hebben gedaan en ratelen dan hun arbeidsverleden uit hun CV op. Als je daar meer over wilt weten ga dan naar mijn biografie op deze site. Als dat niet genoeg is, typ dan in Google of een andere zoekmachine mijn naam of die van mijn bedrijf, dat levert voldoende hits op. Helemaal leuk is het als je mij persoonlijk zou willen leren kennen. Kijk dan op mijn website en ga naar de contactpagina en vraag om een afspraak.

Disclaimer
Als jij begint met het lezen van mijn blog verklaar jij je automatisch akkoord met deze disclaimer.

Ik schrijf in de jij vorm, dat is geen kwestie van onbeleefdheid, dat schept vertrouwen. Ik gebruik humor, cynisme en alle middelen die het doel heiligen, om mijn zienswijze te verduidelijken, jij mag het daarmee hartgrondig oneens zijn. Heerlijk discussie! Niet alle feiten zijn gecheckt, als ze niet kloppen heb ik bewust gekozen voor fictie, of ik was te lui om de feiten te checken. Als je die wilt aanvullen of corrigeren, graag.
Iedere overeenkomst met personen en of gebeurtenissen berust op louter toeval. Als het lijkt of ik jouw idee heb overgeschreven dan is dat geen plagiaat, maar dan heb jij me mogelijk geïnspireerd, of we zijn gelijkgestemden. Ik schrijf onbevangen en vanuit mijn hart. Altijd met de beste bedoelingen en nimmer om personen te beschadigen. Als je kritiek hebt hou die dan niet voor je, maar geeft die aan mij. Ik zal die mooie cadeaus voorzichtig uitpakken. Complimenten mogen natuurlijk ook!

Samenvatting
In deze blog zaten verstopt: Zelfbewustzijn, humor, creativiteit, inlevingsvermogen en vertrouwen. Een belemmerende overtuiging heb ik niet gevonden, die uitdaging is aan jou, waarmee ik mij kwetsbaar opstel. Waar mogelijk heb ik zaken SMART benoemd. Dat kan een stuk scherper, hetgeen wijst op reflectie vermogen. Ik heb je laten zien hoe jij je beter kunt voorstellen, dus vertel echt iets over jezelf, in plaats van je verleden op te dissen. Dat wijst weer op mijn behulpzame houding. Subtiel verstopt in deze tekst zat ook nog het JOHARI venster, waarmee je invloed kunt uitoefenen op de manier waarop jij over komt bij anderen. Voorts heb ik tips gegeven hoe je om kunt gaan met andere opvattingen, hetgeen ook erg nuttig kan zijn in het omgaan met conflicten. Eerlijk zeggen had jij dit allemaal herkend in deze tekst?

Tot slot beste HR-professional haal er uit wat je kunt gebruiken en laat de rest voor wat het is.
Aangenaam kennis te maken! Noteer vast in je agenda 27-03-2013, dan verschijnt mijn volgende bijdrage.

Aantal keer bekeken: 302

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland