Half Nederland heeft last van lichamelijke klachten door stress

Meer dan de helft van de Nederlanders heeft last van lichamelijke klachten als gevolg van stress. De meesten hebben last van een gespannen nek en schouders, vermoeidheid en een onrustig gevoel. Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door Gezondheidsnet.


Meer dan de helft van de ondervraagden ervaart zeker een paar keer per week stress. Van hen heeft 28% bijna elke dag stress. De belangrijkste oorzaken van stress zijn.
• Gezondheid (33%)
• Zorgen om de kinderen (25%)
• Werkgerelateerd (19%)
• Financiële problemen (19%)
• Zorgen om naasten (18%)

1 op de 4 ondervraagden ziet regelmatig op tegen een (werk)dag en meer dan de helft is een paar keer per week uitgeput aan het einde van de dag.

Slaapproblemen door stress
Los van de lichamelijke klachten zorgen stress en piekeren ook voor slaapproblemen. Hierbij is gezondheid de belangrijkste reden om van wakker te liggen. Meer dan de helft van de ondervraagden wordt regelmatig moe wakker. Een slechte start van je werkdag.

Actief of passief?
Ongeveer de helft van de mensen heeft wel eens met een hulpverlener gesproken over stress. De voornaamste reden om niets te ondernemen tegen stress is dat mensen denken dat het vanzelf wel weer overgaat. Positief is dat een kwart van de ondervraagden actief bezig is om de situatie te veranderen.

Evert Heintz inspireert mens en organisatie om vanuit vitaliteit in het dagelijkse werk te staan. Zijn bijna doodervaring, waarbij hij 15 meter val in een gletsjerspleet viel, gebruikt hij als metafoor dat we als mens veel meer kunnen dan dat we vaak denken. Zowel mentaal, fysiek, emotioneel als intuïtief.
Heintz is auteur van het fascinerende boek ‘Een leven lang FLOW’.  Het voorwoord is geschreven door Wim Hof (The Iceman).

Aantal keer bekeken: 272

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland

Volg ons ook via

   

Meest gelezen vandaag

HR nieuws

HR onderzoek

+ Toevoegen               Alles bekijken

HR Marktplaats

+ Toevoegen               Alles bekijken