Waar je dat goud kunt oprapen? Lees mijn verhaal en wellicht vind jij de nieuwe collega waarnaar je opzoek bent!!

Het was een zeer koude vrijdag ochtend in maart toen ik om 9 uur, op uitnodiging van de voorzitter, binnen stapte bij Talent Plus in Tilburg. Ik was uitgenodigd om te kijken of ik iets zou kunnen bijdrage in de zoektocht naar een nieuwe uitdaging van deze groep ervaren, hoogopgeleide professionals.

Nieuwsgierig naar het concept en open voor nieuwe ervaringen en waarnemingen kwam ik de vergaderkamer binnen. De opkomst was groot dus nam ik plaats achter in de kamer waar ik een mooi overzicht had op de groep.

Bij binnenkomst viel me de warme, open en vertrouwelijke sfeer direct op. Daar bleef het niet bij, tijdens de bijeenkomst ontstond er een levendige en enthousiaste dynamiek tussen de leden. Waarbij duidelijk te merken was dat de leden graag hun kennis en ervaring delen om van elkaar te leren.

Tijdens het observeren van deze groep professionals viel me een aantal dingen op:

  • Dat er veel waardevolle kennis en ervaring aanwezig was, die up-to-date is. Bij problemen putten ze uit ervaring waardoor ze valkuilen weten te omzeilen en effectiever het juiste pad naar de oplossing vinden. Ook zijn ze snel ingewerkt omdat ze kennis en ervaring hebben die ze kunnen inzetten om organisatie en functie snel te doorgronden en eigen te maken.
  • Er veel waardevolle vaardigheden aanwezig zijn die heel ver door ontwikkeld zijn doordat ze doorleeft zijn, bijgeslepen, verfijnd en gepolijst.
  • Dat er veel enthousiasme, energie en vitaliteit is om te leren en nieuwe uitdagingen aan te gaan.
  • Ze hebben stuk voor stuk allemaal hun strepen in hun professionele leven dik verdient, carrière maken en de strijd aangaan om hoge posities te bemachtigen is geen issue meer. Het doel is het behalen van maximale resultaat met elkaar voor de organisatie.
  • Ze hebben de oprechte wil om een essentiële bijdrage te leveren aan en een toegewijde focus te leggen op het succes van de organisatie die hen op waarde schat, en minder op carrière/naam maken binnen een organisatie.
  • Ze zijn actief in het bijhouden en uitbreiden van hun vakkennis, door middel van literatuur, media, vakgroepen, studies en cursussen/opleidingen.

Kortom de intrinsieke motivatie om een nieuwe uitdaging bij een nieuwe werkgever een succes te maken is zeer groot en dit vooral voor het succes van de werkgever en collega’s

Deze kennismaking met leden van Talentplus zette mij aan het denken.

Werkgevers klagen steen en been dat er geen geschikt personeel te vinden is. Is dat zo? Of komt het doordat de “niet beschreven” selectiecriteria te gekleurd zijn, waardoor ze potentiële talenten over het hoofd zien en dus goud laten liggen?

Door de vergrijzing hebben de afgelopen decennia meer werknemers afscheid genomen van hun bazen doordat ze een nieuwe actieve levensfase in gaan als pensionaris, dan dat er jonge mensen instromen bij bedrijven om carrière te maken. Het ziet er naar uit dat deze situatie de komende decennia niet zal veranderen. Gevolg is dat het in steeds meer beroepsgroepen het moeilijker wordt om personeel te vinden voor het werk dat er ligt. Vooral jong “goedkoop” personeel vinden en behouden zal een hele uitdaging worden, die veel tijd en aandacht zal vragen en dus alleen al om die reden werkgevers veel geld gaat kosten!!!

Doodzonde want er ligt nog genoeg talent voor het oprapen! Ervaren professionals die graag aan de slag willen, kennis en ervaring willen delen en ontvangen. Als ze uitdaging en een fijne werkomgeving hebben, zij niet de behoefte hebben om voor meer geld of een grote carrière stap direct van baan te veranderen!

Het is zo jammer dat werkgevers deze ervaren mensen vanwege hun leeftijd over het hoofd zien en dit door onjuiste aannames. Dus stel je als werkgever open, ga het gesprek met deze geweldige professionals aan, kijk wat ze te bieden hebben en dan ontdek je dat zij een toegevoegde waarde kunnen leveren voor jouw organisatie voor een redelijke prijs.

Wil jij het goud niet laten liggen?!!

Neem dan contact met me op! Dan zal ik je geheel belangeloos in contact brengen met de professionals die passen bij jouw vacatures.

Els Verstraaten
eeclverstraaten@gmail.com | tel: 06 143 900 66

Aantal keer bekeken: 93

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland