Werknemer geeft werken hele nieuwe prioriteit

Niet veel mensen hebben de baan waarvan ze droomden als kind. Als we ouder worden, krijgt de realiteit de overhand en voor we het weten zijn we een hele andere weg ingeslagen. Als er dan ook nog een partner gevonden moet worden, de hypotheek opgehoest moet worden, kinderen opgevoed moeten worden, lijkt die droom die u ooit had om astronaut te worden iets uit een ander leven.

Dat schrijft David Thompson op Management Issues. Voor de meerderheid van de mensen is werk geen doel op zich, maar een middel. U kunt er uw hypotheek en de kosten van uw levensonderhoud mee betalen. Natuurlijk, de meeste banen bevatten wel elementen die we leuk vinden en de meeste mensen vinden wel enige bevrediging in hun baan, maar uiteindelijk is een baan voor de meesten vooral een middel om de rekeningen te betalen. En dat begint te veranderen.

Motivatie
Voor managers, mensen die anderen proberen te motiveren en het beste uit hun team willen halen, roept dit enkele interessante vragen op. Hoe behoudt u bijvoorbeeld uw mensen nu de economie en de arbeidsmarkt langzaam aantrekken? Lees verder op managersonline.nl.

Bron: Managersonline

Aantal keer bekeken: 6

Lees meer HR artikelen over: arbeidsmarkt, hr, hrm, motivatie, p&o, retentie, werknemer

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland