HR Analytics in de praktijk

HR event details

HR Analytics in de praktijk

Tijd: maart 19, 2020 de hele dag
Locatie: Utrecht
Website: https://www.imf-online.com/va…
Telefoonnummer: 040 246 02 20
Soort HR event: cursus
Georganiseerd door: IMF
Laatste wijziging: 16 Januari

Exporteer naar Outlook of iCal (.ics)

HR event beschrijving

HR Analytics – wat is het?
HR Analytics is het koppelen van HR data (bv. verloopcijfers of verzuimcijfers) aan de organisatie data (bv. omzet, productiviteit of klanttevredenheid). Als er verbanden worden gevonden tussen de investeringen in HR en de organisatieresultaten, dan spreken we van HR Analytics. Door HR Analytics kan de impact van personele en HR interventies op de resultaten van de organisatie gemeten en zelfs voorspeld worden. Steeds meer HR afdelingen maken inmiddels de vervolgstap van HR metrics naar HR Analytics.

HR Analytics – naar fact-based HRM
Binnen de meeste organisaties hebben beslissingen over belangrijke HR zaken een enorme strategische impact. Toch worden de meeste HR beslissingen genomen zonder het doel ervan te concretiseren en meetbaar te maken en te evalueren wat het effect is geweest van een bepaalde beslissing. HR beslissingen worden meestal en vooral gebaseerd op ervaring en ‘gut feeling’. HR Analytics stelt u in staat om beter onderbouwde beslissingen te nemen over bv. human capital en om de resultaten van HR advies te analyseren. En dan niet in plaats van beslissingen op basis van ervaring, maar als aanvulling erop.

HR Analytics – opzet van de training
De 6-daagse training HR Analytics in de praktijk is gebaseerd op relevante theorie over HR Analytics en uitgebreide praktijkervaring van de trainers, waarna u zelf aan de slag gaat met uw eigen bedrijfscase. Het oefenen met HR Analytics is een belangrijk onderdeel in deze training. De training is zeer praktijkgericht met tal van oefeningen en veel interactie. Het doel is om een gebruiksklaar actieplan voor uw eigen organisatie te ontwikkelen. U volgt de lessen met een gelimiteerd aantal cursisten en u werkt tussentijds aan huiswerkopdrachten.

HR Analytics in de praktijk – leerresultaat
Deze 6-daagse training heeft als doel u inzicht te bieden in de mogelijkheden van HR Analytics, maar heeft vooral als doel om de randvoorwaarden voor een succesvolle implementatie voor uw eigen organisatie in kaart te brengen. Aan de hand van een eigen praktijkcase zult u aan het eind van deze training uw eerste, concrete HR Analytics resultaat geboekt hebben en heeft u een concreet actieplan ontwikkeld waarmee u in uw organisatie verder aan de slag kunt.

Prikbord

Laat een reactie achter

Geef aan of je "HR Analytics in de praktijk" wilt bijwonen. Daarna kun je nog andere reacties hieronder toevoegen.

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland

Bijwonen (1)