Inspiratiesessie #4: Werkgeluk Beïnvloeden Als Werkgever

HR event details

Inspiratiesessie #4: Werkgeluk Beïnvloeden Als Werkgever

Tijd: januari 16, 2020 van 2pm tot 5pm
Locatie: Utrecht
Website: https://2daysmood.com/events/…
Soort HR event: inspiratiesessie
Georganiseerd door: Robin van der Meulen
Laatste wijziging: 2 Oktober 2019

Exporteer naar Outlook of iCal (.ics)

HR event beschrijving

Op 16 januari 2020 behandelen we twee drijfveren van werkgeluk: Relaties met collega’s en Vitaliteit

Bij 2DAYSMOOD houden we ons dagelijks bezig met de vraag: hoe kun je Werkgeluk en Medewerkersbetrokkenheid op een data-gedreven en strategische manier verbeteren? Als directeur, HR manager of teamleider wil je immers dat jouw medewerkers écht gelukkiger worden en als resultaat beter presteren op het werk. Voor klanten en externe professionals organiseren wij daarom een reeks inspiratiesessies die antwoord geven op deze vraag!

Wat leer je in de inspiratiesessie?

Door middel van theorie, praktijkvoorbeelden en tips word je geïnspireerd en klaargestoomd om zélf aan de slag te gaan. Je ontmoet bovendien gelijkgestemde professionals en (andere) klanten van 2DAYSMOOD. Lees hier beneden meer over drijfveren en experts die centraal staan in deze sessie.

Waar gaan de drijfveren over?

Relatie met collega’s

We besteden allemaal veel tijd op het werk, en daarmee met collega’s. Als wij vanuit 2DAYSMOOD vragen waarom medewerkers zich vrolijk of enthousiast voelen dan is de band met collega’s een veelvoorkomend antwoord. Positieve onderlinge relaties tussen collega’s bieden ook positieve uitkomsten. Wist je bijvoorbeeld dat medewerkers die een sterke band ervaren met collega’s zich 43% meer gewaardeerd voelen dan medewerkers die dit niet hebben? En dat ze 37% meer gestimuleerd zijn om zichzelf te ontwikkelen?

Sociale relaties op het werk zijn bepalend voor de manier waarop mensen en teams met elkaar kunnen samenwerken en doelen kunnen bereiken. Positieve en sociale interacties tussen collega’s hebben een grote invloed op het werkplezier en de betrokkenheid van de medewerkers. Denk bijvoorbeeld aan interacties zoals eerlijke communicatie, goed teamwork, vertrouwen, oprechte interesse, wederzijds respect en een gedeeld verplichtingsgevoel in het team.

Hoe creëer je positieve relaties op de werkvloer? Wat kun jij als teamleider doen? Of als HR-manager? Wat zijn inspirerende voorbeelden uit de praktijk en van 2DAYSMOOD klanten?

Vitaliteit

Energieke en vitale medewerkers, wie wil dat nou niet? Het thema vitaliteit op de werkvloer wint aan populariteit onder werkgevers. Een goede ontwikkeling als je het ons vraagt. Van alle werknemers in Nederland kampt 41% met werkstress en 13% met burn-out. Met vitaliteit op de werkvloer kan een tegengeluid worden geboden voor de werk gerelateerde spanningen van vandaag de dag. Vitale medewerkers zijn beter bereid te werken onder hoge werkdruk en bovendien beter bestand tegen stressvolle situaties. Vitaliteit en andere persoonlijke energiebronnen kunnen onder andere positief beïnvloed worden door een gezonde leefstijl. Denk bijvoorbeeld aan gezonde voeding, een goed slaapritme, voldoende beweging en ontspanning door middel van mindfulness.

Hoe zorg je ervoor dat jouw medewerkers zich energiek en fit voelen op de werkvloer? Op welke manier kan jij hier als teamleider of HR-manager aan bijdragen? Welke werkgevers zijn voorlopers op het gebied van vitaliteit op de werkvloer en hoe pakken zij dit aan?

Prikbord

Laat een reactie achter

Geef aan of je "Inspiratiesessie #4: Werkgeluk Beïnvloeden Als Werkgever" wilt bijwonen. Daarna kun je nog andere reacties hieronder toevoegen.

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland

Bijwonen (1)