Neurodiversiteit in Leren en Werken. Kansen en bedreigingen voor gezond en vitaal leren en werken

HR event details

Neurodiversiteit in Leren en Werken. Kansen en bedreigingen voor gezond en vitaal leren en werken

Tijd: november 2, 2018 van 9:15am tot 4:45pm
Locatie: De Schakel Nijkerk
Straat: Oranjelaan 10
Plaats: 3862 CX Nijkerk
Website: https://www.impulsenwoortblin…
Telefoonnummer: +31 33 247 3407
Soort HR event: congres, lezingen, workshops
Georganiseerd door: Vereniging Impuls en Woortblind, door en voor mensen met adhd, dyslexie en dyscalculie
Laatste wijziging: 23 Oktober 2018

Exporteer naar Outlook of iCal (.ics)

HR event beschrijving

Tijdens dit congres reiken wij u concepten én praktische handvatten aan die meer inzicht geven in de neurodiversiteit* bij uw studenten of werknemers. Deze neurodiversiteit herkennen en benutten betekent minder uitval en een optimaal leer- en werkresultaat.

Het congres biedt een gevarieerd aanbod van plenaire activiteiten en workshops verzorgd door vooraanstaande professionals uit het middelbaar, hoger en wetenschappelijk onderwijs. Daarnaast ook uit de sector van beroepsopleidingen en de beroepspraktijk van (jong)volwassenen met dyslexie, AD(H)D, autisme en hoogbegaafdheid.

Mensen zijn verschillend aan de buitenkant en aan de binnenkant en dus ook in de manier waarop zij informatie verwerken. Zowel in het reguliere- en vakonderwijs (ROC, MBO, HBO, WO) als bij bedrijfsopleidingen blijkt het soms lastig om voldoende in te spelen op de diversiteit van studenten. Ook op de werkvloer hebben mensen soms een eigen gebruiksaanwijzing om hun talenten optimaal te kunnen inzetten.

Winst in het onderwijs en op de werkvloer

Rekening houden met deze neurodiversiteit voorkomt onnodig verzuim en uitval. Een optimale match kan zelfs veel voordeel opleveren voor alle partijen. Problemen die bij een mismatch ontstaan, zoals veel verzuim, burn out of depressie, komen pas te laat onder de aandacht van bedrijfsartsen en decanen. In het onderwijs blijft het leerresultaat achter bij de mogelijkheden, terwijl de opleiding graag iederéén de mogelijkheid biedt om met plezier een goed scholingsresultaat te behalen. Werkgevers en werknemers zijn erbij gebaat de werkkracht van mensen optimaal te benutten. Dit bespaart kosten en levert arbeidsvreugde op.

PE-punten
NVvA leden: 2 punten
Nascholing Bedrijfsgeneeskunde: 5 punten (AbSg)
Nascholing Verzekeringsgeneeskunde: 5 punten (AbSg)

*Onder neurodiversiteit verstaan wij hier de eigenschappen als dyslexie, dyscalculie, AD(H)D, autisme en hoogbegaafdheid, en daarmee de verschillende talenten, manieren van denken en informatie verwerken.

Prikbord

Laat een reactie achter

Geef aan of je "Neurodiversiteit in Leren en Werken. Kansen en bedreigingen voor gezond en vitaal leren en werken" wilt bijwonen. Daarna kun je nog andere reacties hieronder toevoegen.

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland

Bijwonen (1)