Privacywetgeving AVG op de werkvloer

HR event details

Privacywetgeving AVG op de werkvloer

Tijd: oktober 30, 2018 van 9am tot 5pm
Locatie: BCN
Straat: Daltonlaan 100
Plaats: Utrecht
Website: https://www.vakmedianetshop.n…
Soort HR event: opleiding
Georganiseerd door: PW.
Laatste wijziging: 29 Maart 2018

Exporteer naar Outlook of iCal (.ics)

HR event beschrijving

Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Werkgevers en arbodienstverleners die niet op de juiste manier met privacy van werknemers op de werkvloer omgaan, riskeren hoge boetes die kunnen oplopen tot maar liefst € 820.000,00. Op de werkvloer komen tal van situaties voor waarin u als Arbo of HR professional wordt geacht op de juiste manier met de privacy van uw werknemers om te gaan. Denk bijvoorbeeld aan het screenen van potentiële werknemers, controle op de werkvloer (camera/internet, personal devices etc) en het begeleiden van zieke werknemers. Maar ook in situaties die betrekking hebben op alcohol- en drugscontroles, relaties op het werk of de (ongezonde) levensstijl van uw werknemers , kan de privacy van uw medewerkers in het geding komen en dit kan u flinke boetes opleveren. Wilt u het risico op hoge boetes minimaliseren? Kom dan naar deze trainingsdag waarin de huidige stand van zaken met betrekking tot privacy op de werkvloer wordt besproken.

Wat leert u?

Onderwerpen die aan de orde komen:

  • Regelgevend kader: van Wbp naar AVG
  • Rechten van de medewerker en rol van de medezeggenschap
  • Bewerkersovereenkomsten en meldplicht datalekken: wat moet ik regelen en hoe pak ik dat aan?
  • Een casus

In één dag bent u op de hoogte wat wel en niet mag met betrekking tot de privacy van uw werknemers op de werkvloer volgens de AVG

Prikbord

Laat een reactie achter

Geef aan of je "Privacywetgeving AVG op de werkvloer" wilt bijwonen. Daarna kun je nog andere reacties hieronder toevoegen.

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland

Bijwonen (1)