training Talentmanagement, loopbaanbegeleiding en coaching

HR event details

training Talentmanagement, loopbaanbegeleiding en coaching

Tijd: oktober 11, 2017 tot januari 10, 2018
Locatie: Midden Nederland
Website: https://www.elysischtalent.nl…
Telefoonnummer: 0641812414
Soort HR event: training
Georganiseerd door: Laura van der Burg
Laatste wijziging: 28 Augustus 2017

Exporteer naar Outlook of iCal (.ics)

HR event beschrijving

Deze opleiding biedt je praktisch toepasbare kennis en vaardigheden waarmee je beter in staat bent om medewerkers te laten doen waar ze goed in zijn. Daarmee vergroot je de resultaten van en voor de organisatie. Ook weet je beter waar ze goed in zijn.

Doe waar je goed in bent!

In de meeste organisaties is tegenwoordig veel aandacht voor ontwikkeling van medewerkers. Maar hoe geef je daar vorm aan? Binnen een organisatie is het daarnaast belangrijk dat de juiste persoon op de juiste plek zit. Dat levert voor de organisatie zichtbaar resultaat op maar is ook in het belang van de medewerker. Door zelfbewustzijn te ontwikkelen kunnen mensen verantwoordelijkheid voor zichzelf nemen. Dat leidt tot medewerkers die betrokken zijn bij hun eigen loopbaan en ook tot meer betrokkenheid bij de organisatie. Dit principe is toe te passen op het integrale HR-beleid of te gebruiken in coaching of loopbaanbegeleiding.

Personeelsbeleid gebaseerd op de in de opleiding aangeboden werkwijze en visie is al meerdere malen in de prijzen gevallen. De heldere visie zorgt voor samenhang als het wordt toegepast in HRM beleid. Het geeft organisatie en medewerkers onder andere ondersteuning in de aanpak van communicatieproblemen en verzuim maar het kan ook toegepast worden in werving. Het gaat over mensen, ontwikkeling, samenwerking en persoonlijk leiderschap.

Iedereen deugt, de vraag is waarvoor...

Het doen van zelfonderzoek is de basis voor zelfbewustzijn. Het uitgangspunt is dat iedereen doet waar hij of zij goed in is. Bij deze opleiding gaat het over hoe mensen het beste tot ontwikkeling komen en op welke plek hun talenten passen. Daarbij is de unieke kijk op mensen van Elysisch Talent het hulpmiddel. Het mensbeeld dat gehanteerd wordt omvat onder andere talent (is onveranderbaar) en karakter (is ontwikkelbaar). Het beeld geeft inzicht in de kwaliteiten van mensen en de mogelijkheden en beperkingen die iemand daarmee heeft.

Over de opleiding

De opleiding is gericht op mensen die geïnteresseerd zijn in het optimaliseren van de inzet van medewerkers in de organisatie en het zelf gaan inzetten van talentmanagement. In de opleiding leer je over het functioneren en de ontwikkeling van mensen, over talent en karakter. Hoe de mogelijkheden en beperkingen in beeld zijn te brengen en wat dat betekent voor de plek van deze medewerkers in de organisatie. Maar het is daarnaast een persoonlijke groeimogelijkheid. Tijdens de opleiding kijk je ook naar je eigen profiel en wat dit betekent voor je eigen werk. Zo leer je uit eigen ervaring hoe het in de praktijk werkt en wat het resultaat kan zijn.

Inhoud van de opleiding Talentmanagement, Loopbaanbegeleiding & Coaching

Je visie op de wereld en op mensen bepaalt hoe je er mee om zult gaan. Mede daarom is het belangrijk om je daarvan bewust te zijn en zeker je kijk op mensen verder te ontwikkelen. Je leert zo sterke keuzes te maken voor de organisatie waardoor het rendement vergroot wordt. Je inzicht draagt bij aan de kwaliteit van je werk en de gesprekken die je voert.

Als het over talentmanagement en loopbaanadvisering gaat, dan gaat het over mensen en daarmee over hun talenten, karakter, ontwikkeling, mogelijkheden en beperkingen. Het helpt om een gemeenschappelijke taal te hebben in individuele gesprekken met medewerkers over bijvoorbeeld functioneren en ontwikkeling. Maar ook voor overleg in teams en de organisatie als geheel is deze helderheid in communicatie belangrijk voor succes.

Prikbord

Laat een reactie achter

Geef aan of je "training Talentmanagement, loopbaanbegeleiding en coaching" wilt bijwonen. Daarna kun je nog andere reacties hieronder toevoegen.

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland

Bijwonen (1)