Vijfenveertig dagen zonder

Meer dan een derde van het werkgerelateerde ziekteverzuim komt door werkstress. Bijna 1 miljoen werknemers hebben last van burn-out klachten op het werk.

Kantine

Stel je eens voor. Je loopt de kantine binnen, er lunchen op dat moment 60 collega’s. Misschien valt het je al op maar wanneer je wat beter kijkt, zitten zeven collega’s er eigenlijk niet helemaal niet zo lekker bij. Ze hebben geen plezier in het werk en ervaren werkgerelateerde burn-out klachten. Misschien relativeer je het nog een beetje omdat je niet zo afhankelijk van ze bent of gewoonweg niet zo betrokken bij ze. Logisch, met niet iedereen werk je even nauw samen. Daarom wordt het nog erger wanneer je naar je eigen team kijkt.

Stel, jouw team heeft 14 leden. Daarvan hebben er 2 grote kans om binnenkort om te vallen door werkgerelateerde burn-out klachten! En dat omvallen is niet voor even. Iemand met een burn-out gaat echt keihard én langdurig onderuit. Zo’n collega is gemiddeld 45 werkdagen uit de running. Vijfenveertig werkdagen.

VIJFENVEERTIG!!!

Stel het je eens voor: twee van jouw directe collega’s, dus uit jouw team waar je het van moet hebben, doen 45 werkdagen niet meer mee. Dat heeft natuurlijk ontzettend ingrijpende gevolgen voor hun gezondheid, dus alleen dat al schreeuwt om een oplossing. En wat zijn de gevolgen voor de gezondheid van jou en de overige teamleden? Want hoe werkt dat bij jullie? Worden langdurig zieken vervangen, of vangen jullie het zelf op? Wat betekent dit voor de kwaliteit van het werk dat jullie willen leveren? En wat zijn de gevolgen voor jouw werkdruk, je werkplezier, de sfeer en jouw werkstress?

Vanwaar die stress?

Deze collega’s missen sociale steun van leidinggevenden en collega’s, ze hebben behoefte aan meer autonomie in hun werk en willen door hun werkgever meer gestimuleerd worden in het ontwikkelen van kennis en vaardigheden. Die sociale steun is onmisbaar voor de duurzame inzetbaarheid van mensen: bijna een kwart van de werkstress bij medewerkers komt omdat ze slachtoffer zijn van ongewenst gedrag van binnen de organisatie of gepest worden op het werk.

Werk aan oplossingen

De oplossingen liggen in het verbeteren van de vaardigheden die nodig zijn om goed samen te werken. Teamcoaching helpt daarbij. Ik geef bijvoorbeeld de workshop feedback waarin professionals leren om elkaar constructief aan te spreken op onwenselijk gedrag. En door de nadruk te leggen op wenselijk gedrag: wat wil je wel, hoe moet het wel gaan? En ook in een teamcoachtraject vanVerbeterdesamenwerking werken professionals aan een gezonde werkrelatie waarin vertrouwen, onderlinge aanspreekbaarheid, goede communicatie, resultaat en plezier centraal staan.

Lees meer over:

Aantal keer bekeken: 198

Plaats een reactie