Arbeidsovereenkomst vanaf AOW voorbeeld/format?

Heeft iemand voor mij een format van een arbeidsovereenkomst vanaf de AOW leeftijd?

Er is online redelijk veel info te vinden, echter kom ik geen voorbeeld contracten tegen.

Verdere tips zijn welkom, dit is namelijk de eerste persoon binnen onze groep bedrijven waar dit speelt en in deze zin nieuwe materie voor ons.

Aantal keer bekeken: 202

Plaats een reactie

Reacties op dit bericht

Hallo Marcel, heb je al een voorbeeld kunnen vinden? Ik schreef (alweer een tijdje geleden) een blogje op HRBase over doorwerken na AOW: https://www.hrbase.nl/profiles/blogs/wijzigingen-ontslag-aow-gerech.... Wellicht dat je daar wat aan hebt? Als je meer info nodig hebt, mag je ook altijd even mailen naar lans@advocaten-hemony.nl). Ik help je graag op weg (uiteraard vrijblijvend). Vr. gr. Emilie van der Lans

Je kunt toch gewoon de standaard modellen gebruiken voor het in dienst nemen van een AOW-er?

De meer ingewikkelde juridische aspecten bij een AOW situatie spelen vooral op bij het in dienst houden van een werknemer die de AOW leeftijd bereikt (er van uitgaande dat die leeftijd als einddatum in het contract staat). Waarschijnlijk gaat 99% van de informatie die je aantrof daar over. Maar dat is hier dus niet de voorgelegde casus.

De meeste verschillen in AOW - of + zit hem in bepalingen rondom ziektewet/WULBZ en sociale verzekeringen (pensioen). Die hoef je niet in de arbeidsovereenkomst te behandelen. Die volgen vanzelf uit de wet.

Verder is van belang dat je bij het in dienst nemen van een AOW-er met een ruimere ketenbepaling hebt te maken: je mag 5 contracten in een periode van 48 maanden afsluiten.

RSS