Afgelopen week las ik het volgende artikel “The Big Question With New Software: Should I Stay or Should I Go?” Deze titel is waarschijnlijk heel herkenbaar voor organisaties die op het punt staan nieuwe software aan te schaffen. Het dilemma “ga ik de software die ik heb updaten, aanvullen of ga ik investeren in nieuwe software?” In dit dilemma hebben wij klanten voor ons gewonnen, maar ook klanten verloren. Maar is de heilige graal binnen de E-HRM er al?


Waarom twijfelen organisaties?

Het is vaak zo dat managers niet weten wat de software provider allemaal te bieden heeft. Dit is ook niet gek, want als manager heb je niet altijd tijd om je in alle ICT oplossingen te gaan verdiepen. Waardoor je de volgende kennis misschien mis loopt:

- dat de software kan worden aangepast naar wens

- dat het bedrijf nog aan het ontwikkelen is en dus de software ook

- dat het bedrijf ook trainingen aanbiedt

- en dat het support team altijd bereikbaar is om te helpen


Software vs. Budget

Eén van de heikel punten is het budget. Is er geld om te investeren in een nieuw systeem? En is de nieuwe software het waard om veel tijd in te steken? Het beheren van het budget is altijd lastig en soms zelfs gokken. Wanneer je bestaande software echt verouderd is en het niet meer biedt wat jij nodig hebt in deze tijd dan wordt het toch eens tijd om te gaan praten met je provider. Blijft het systeem als nog ongewijzigd dan is een nieuw of aanvullend E-HRM systeem zeker de overweging waard.


De heilige graal bestaat nog niet

HRpraktijk schrijft op hun blog dat de heilige graal nog niet bestaat. Zij adviseren jou niet te zoeken naar één pakket die in al jouw E-HRM-behoeften voorziet, want dit pakket is er nog niet. Een combinatie van 2 à 3 standaard oplossingen kan veelal de gehele HR-keten afdekken: van (internationale)payroll tot aan de talent processen en matching.


Pilot

Meestal is het mogelijk om een pilot te draaien. Waarom ook niet! Je leert door te doen. Als de nieuwe tool bij je HR strategie, je budget en jouw werkwijze past ga er dan gewoon voor. De digitale technologie biedt ons vele interessante mogelijkheden waardoor onze tijd nog efficiënter kan worden ingedeeld en dit geldt zeker voor de veelzijdige baan in de HR. E-HRM vergt wat tijd en energie, maar als het eenmaal staat en je eraan gewend bent neemt het veel werk uit handen.


Wat vind jij? Wel of niet investeren in E-HRM?


Bron:

TLNT

HRpraktijk

Aantal keer bekeken: 202

Plaats een reactie