De toekomst is aan de verpleegkundige die zelf haar werkomgeving roostert

Er zijn op dit moment veel structurele wijzigingen in de Zorg. Van oudsher wordt de Zorg gekenmerkt door traditionele bestuursvormen met relatief weinig innovatie en transparantie als het op management stijlen aankomt. Echter, deze modellen worden snel ingehaald door de bottom-up netwerkmaatschappij waarin veel meer aandacht is voor de kracht van empowerment op de werkvloer. De kleine zelfsturende Buurtzorgteams zijn de toekomst! Vertrouwen op de zelfstandige kracht van de mensen op de werkvloer en vanuit een digitaal dossier veel meer verantwoordelijkheid aan de mensen die ook de zorg uitvoeren..

De cliënt heeft een vaste contactpersoon en krijgt minder verschillende zorgverleners over de vloer. De wijkverpleegkundigen werken samen met de huisartsen, waardoor problemen eerder worden gesignaleerd en aangepakt. De thuiszorgmedewerkers krijgen maximale ruimte en verantwoordelijkheid om de zorg te regelen voor ‘hun’ wijk. De werkwijze leidt tot meer ruimte voor persoonlijk contact met de cliënt en minder administratieve werkdruk.

Positieve eerste ervaringen

Uit de eerste ervaringen in de praktijk blijkt dat verpleegkundigen en verzorgenden die zelf samen hun rooster mogen samenstellen meer tevreden zijn dan collega’s die nog werken vanuit vaste protocollen en wettelijke richtlijnen. Het minst tevreden zijn juist collega’s die hun roosters nog door de centrale planner laten maken. 60 procent van deze groep zou dit liever anders zien. Als verbeterpunten geven veel verpleegkundigen en verzorgenden aan meer gesloten diensten te willen draaien. Ook willen ze dat er meer rekening wordt gehouden met hun wensen. Centrale roosteraars zouden alleen werken volgens protocollen en wettelijke richtlijnen, terwijl collega’s juist op de hoogte zijn van elkaars wensen en privéomstandigheden.

GGZ-instellingen zullen meer en meer het voortouw nemen om verpleegkundigen in zelfsturende teams te laten werken. Dit proces is niet meer terug te draaien en er ligt een uitdaging voor HRM van zorginstellingen om antwoorden te vinden op de uitdagingen waar de Zorg voor staat en te organiseren en goede mensen te motiveren en te binden voor werken in de zorg.

E-HRM als middel speelt hierin een belangrijke rol. Het zorgt voor verlaging van kosten, een efficiëntere manier van werken en onmisbaar hulpmiddel bij modern personeelsbeleid met zelfsturende teams.

Aantal keer bekeken: 124

Plaats een reactie