Wij hebben onze personeelsdossiers gedigitaliseerd maar nu kan ik nergens vinden of het nodig is om van sommige documenten toch een origineel met handtekening te bewaren zoals arbeidsovereenkomsten en contractaanpassingen etc. Wie heeft hier informatie over?

Aantal keer bekeken: 144

Plaats een reactie

Reacties op dit bericht

Petra, het lijkt mij dat een contract c.q. overeenkomst pas rechtsgeldig is als er een door partijen getekend exemplaar is. Of dat nu digitaal is of gewoon papier. Je zult ergens zo'n exemplaar moeten bewaren.

Groet,

Norbert
we hebben alles al ingescand dus ook de contracten, we vragen ons alleen af of het noodzakelijk is om van sommige documenten toch een papieren origineel te bewaren.
Ik weet niet of dit het antwoord is waar je naar op zoek bent, maar bij een organisatie waar ik gewerkt heb hebben wij ook de dossiers gedigitaliseerd. Na schriftelijke toestemming van het UWV en de belastingdienst hoeften wij geen papieren dossiers meer te bewaren. De gedigitaliseerde dossiers was voldoende. Dit is al enige jaren geleden, dus hoe de wetgeving hier nu tegen overstaat weet ik niet. Wellicht kan je de vraag uitzetten bij een jurist en/of de belastingdienst bellen voor meer informatie.

Groeten en succes,

Lonneke

RSS