Een vacaturebank met gezinsvriendelijke vacatures?

Bron: MKB Recruitment Blog

Vorige week behandelde ik op dit blog de nieuwe vacaturebank voor hoger opgeleide vrouwen : SheTalentbank. De website kon mij niet overtuigen. Deze week behandelen we de website moedercontracten.nl, de vacaturebank met naar eigen zeggen gezinsvriendelijke vacatures. De oprichter van deze site, Rieteke Roelofs, bracht haar site onder de aandacht in een reactie op het eerder vermelde artikel over SheTalentbank.

Parttime banen voor vrouwen

Voor wie is de vacaturebank moedercontracten.nl? De slogan op de website geeft aan: ,,Parttime vacatures voor goed opgeleide vrouwen”. De subtiele woordkeuze om voor ‘goed opgeleide vrouwen’ te kiezen en niet voor ‘hoog opgeleide vrouwen’ spreekt me aan. Als we de pagina ‘over moedercontracten‘ bekijken dan valt de term ‘gezinsvriendelijke vacatures’ op. Nog niet eerder van gehoord en derhalve leuk gevonden. De website is volledig gericht op de vrouw (eventueel met kinderen) die goed is opgeleid maar alleen parttime wil of kan werken. Uit het oogpunt van emancipatie en de toename van ‘pappa-dagen’ zou gezinscontracten.nl misschien een betere keuze zijn geweest. Overigens las ik bij de werkwijze van moedercontracten dat mannen die parttime willen werken wel welkom zijn op de website.

Eerste indruk

De eerste indruk is, zoals in veel gevallen en zeker bij websites, belangrijk. De eerste indruk van de homepage van moedercontracten.nl is uitstekend. Afwisselend lachen drie en twee jongedames je vriendelijk toe. Net als bij zoveel websites lijken er stockfoto’s te zijn gebruikt maar gelukkig niet met het Amerikaanse karakter zoals je veel ziet. Verder oogt de site rustig, overzichtelijk en functioneel. Precies wat je van een vacaturebank mag verwachten.

Functionaliteit voor kandidaten

Zoals eerder aangegeven oogt de site overzichtelijk en eenvoudig wat de functionaliteit ten goede komt. Direct kun je naar vacatures zoeken of een profiel aanmaken. Daarnaast zijn er een serie vacatures uitgelicht op de homepage. Voordat je kunt solliciteren moet je wel even een profiel aanmaken wat zo is gedaan. Als je via moedercontracten.nl een nieuwe baan hebt gevonden krijg je 3 nummers van het magazine LOF, leuk en attent!

In totaal staan er op de website 15 vacatures wat te weinig is voor een website die 8 maanden bestaat. Van die 15 vacatures zijn er ook nog eens 5 uit februari. Dat kan en moet dus beter. In oktober zijn er 6 nieuwe vacatures bijgekomen, die lijn zal minimaal doorgetrokken moeten worden.

Functionaliteit voor werkgevers

Ook werkgevers kunnen makkelijk de weg vinden op de website. Vanuit de homepage kom je via de knop ‘werkgevers’ op een aparte sectie terecht. Direct zie je een aantal profielen van kandidaten in een korte headline omschreven waarvan er in totaal 365 online staan. Om profielen verder te kunnen bekijken moeten ook werkgevers eerst een account aanmaken. Het tarief voor het plaatsen van een vacature is omgerekend € 40,- per vacature. Er zijn verschillende voordeelbundels waardoor het tarief goedkoper wordt.

Het opvragen van CV’s van kandidaten kost eveneens omgerekend € 40,- per profiel en is eventueel aan de website uit te besteden. In het laatste geval ontvangt u 6 profielen die passend zijn bij de gestelde kwalificaties. Uiteindelijk wanneer de site voller is qua aanbod zou ik de voorkeur geven aan model waarin voor een vast bedrag onbeperkt kandidaten kunnen worden benaderd.

Conclusie

De propositie van de website vind ik in vergelijking met Shetalentbank sterker omdat het zich nog meer richt op een niche. Een niche waarvan ik me kan voorstellen dat er vanuit de kandidaten kant veel interesse is. Vanuit werkgevers kant vraag ik me af of er voldoende animo is en dit gevoel wordt versterkt door het feit dat er slechts 15 vacatures online staan. Wellicht dat dit toeneemt als de arbeidsmarkt krapper wordt. Publiciteit en een goede timing kunnen dan de sleutel zijn. De website op zich werkt goed. Simpel, overzichtelijk en functioneel.

Aantal keer bekeken: 157

Bijlagen:

Plaats een reactie