Eerder nieuw contract voor bepaalde tijd aanbieden, mag dat?

Een medewerker heeft een contract voor bepaalde tijd (1e contract) die afloopt op 15 september 2010. Vanaf 23 augustus gaat zij korter werken, nl. 60%. Dit betekent een korte herziening/aanpassing op dat 1e contract. Nu wil de medewerker al eerder van ons horen of het contract verlengd wordt of niet (ivm privé omstandigheden). Wij hebben daar geen probleem mee en willen het contract 'openbreken' door v.a. 23 augustus een nieuw contract aan te bieden voor 60% met een looptijd van 23 augustus 2010 tot 23 augustus 2011. Mag dat ?

Bedankt voor jullie reactie(s)

Aantal keer bekeken: 153

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.

Reacties op dit bericht

Je kunt de arbeidsduur wijzigen per 23 augustus en dit per brief bevestigen en dan kun je of een nieuw contract aangaan per 15 september. Of alvast officieel bevestigen dat het contract per 15 september wordt verlengd met vermelding van de wijziging ten opzichte van het vorige contract. Het contract openbreken is dan niet nodig. De medewerker heeft hierdoor ook zekerheid.
Eens. Bedenk wel dat er dan geen sprake is van een stilzwijgende verlenging zodat de 2e overeenkomst niet automatisch en zonder meer dezelfde looptijd heeft als het eerste contract. Bij een "niet-stilzwijgende" verlenging dus altijd weer een termijn/afloopdatum vermelden.

RSS