Employee engagement programma’s zijn denk ik alleen interessant voor 1000+ organisaties?’, is vaak de opmerking die ik als consultant te horen krijg. Niets is minder waar, de impact van een engagement-traject heeft meer en direct impact op het MKB.

De eigenaar van een marketingbureau merkt een steeds sterker wordende 9 tot 5 mentaliteit bij zijn vijftien medewerkers. Juist in deze economisch ‘zware’ tijd heeft hij meer nodig van zijn werknemers.

Presteren
Employee engagement is de bedrijfskundige aanpak van de bevlogenheid en betrokkenheid van werknemers. Onderzoek wijst uit dat engaged medewerkers opvallend beter presteren dan disengaged medewerkers.
Employee engagement heeft in Nederland te kampen met een hardnekkig vooroordeel weer zo’n ‘softe zeepbel hype’ te zijn, bedacht door grijpgrage consultants. De interventies vinden bij employee engagement plaats op softe gebieden als werkplezier, zingeving, vertrouwen, autonomie. Aan de andere kant hebben deze interventies wel aantoonbaar invloed op de keiharde cijfers van de organisatie; meer winst, meer productie, minder verzuim, minder faalkosten, lagere (klant)retentie, hogere klanttevredenheid etc.

Best Buy berekende dat 0,1 punt verschuiving op employee engagement de organisatie 100.000 dollar oplevert/kost.

Banner Health (ziekenhuisketen 40.000 werknemers) ontdekte dat 1% hoger employee engagement resulteerde in 0,5% meer omzet.

Impact
Het is lastig om onderzoek te doen naar de effecten van employee engagement bij een MKB. Toch kun je met zekerheid zeggen dat de impact van een disengaged medewerker op het bedrijfsresultaat groter is in een klein bedrijf, dan in een grote organisatie. Als je alle zeilen moet bijzetten als klein bedrijf en een medewerker zit om vier uur al op zijn stoel te wippen omdat hij over een uur naar huis mag, dan krijg je geen 120% van deze werknemer, waarschijnlijk zelfs geen 100%.

Uit een Employee Engagement Scan blijkt dat medewerkers zich geen mede-eigenaar van het marketingbureau voelen. Dat verklaart de 9 tot 5 mentaliteit. Na gesprekken en overleg is het advies om medewerkers meer beslissingbevoegdheid te geven. Het verhogen van de autonomie heeft tot gevolg dat medewerkers zich meer verantwoordelijk voelen en graag hun schouders onder het bedrijf zetten.

Bedrijfsresultaat
Employee engagement heeft direct impact op het bedrijfsresultaat. Als in een 1000+ organisatie de omzet door employee engagement een half procent stijgt, dan kun je doorberekenen dat dit percentage in een kleine organisatie veel hoger ligt. Employee engagement kan voor veel MKB’s het verschil zijn tussen faillissement en exponentiële groei.

Meer cijfers over employee engagement

Aantal keer bekeken: 154

Plaats een reactie