Functiegebouw: wie heeft een checklist/ draaiboek?

Beste collega's,

 

Wie heeft er voor mij een handleiding vanuit de praktijk voor het opzetten van een functiegebouw? Ik denk aan iets in de vorm van een draaiboek en/of checklist. Tips zijn ook zeer welkom. Ik wil dolgraag eea structureren voor onze middelgrote, dynamische organisatie.

Functiewaardering stelt iedereen voor een aantal vragen en te maken keuzes. Wie kan deze voor mij helder uiteenzetten vanuit zijn/haar praktijkervaring?

Dank!

 

 

Aantal keer bekeken: 3266

Plaats een reactie

Reacties op dit bericht

Dag Vanessa,
Misschien mag ik je eens bijpraten over de opbouw van een mensgebouw i.p.v. een functiegebouw. Want een organisatie bestaat wat ons betreft niet uit stoelen, maar uit mensen.
In mijn column van as. donderdag op HR Base ga ik in op het rollenmodel dat met een salaristructuur verbonden kan worden.
Vriendelijke groet, Rolf Baarda (0416-272092)
Beste Rolf,
Voorlopig wacht ik even verdere reacties af. Ik zie uit naar je column. En uiteraard bestaat ook onze organisatie uit mensen (en 2 hondjes ;-)) ipv stoelen.
Dag Vanessa,

Je zou echt eens moeten kijken op www.functiebank.nl.

Deze website biedt gratis resultaatgerichte functiebeschrijvingen en -waarderingen en een aardige hoeveelheid achtergrondinformatie over de invoering van een functiegebouw en een functiewaarderingssysteem, procedures, communicatie etc.

De site hebben we medio januari uitgebreid met een tweetal nieuwe sectoren (nu: Gemeenten, Zorg en financieel). De achtergrondinformatie is universeel en kan voor een willekeurige organisatie worden gebruikt.

www.functiebank.nl >> kies sector >> menu-item 'beschrijven en waarderen'.

Groeten,
Valery Schmit
Oprichter www.functiebank.nl
Top! da's nog eens een tip. Ik zag dat jij de oprichtster bent. Goed initiatief.
groet, Vanessa

RSS