Beoordelings- en functioneringsgesprekken kunnen grote gevolgen hebben voor het verdere verloop van het dienstverband van werknemers. Het is daarom belangrijk om de gesprekken goed voor te bereiden en de gemaakte afspraken vast te leggen.

Er zijn diverse tools beschikbaar voor functionerings- en beoordelingsgesprekken. Denk daarbij aan diverse formulieren en bijvoorbeeld een tool voor 360 graden feedback.

Wil jij met HR professionals interessante tools t.b.v. functionerings- en beoordelingsgesprekken delen? Plaats dan onder dit bericht (als reactie) jouw tool.

Nb. Plaats onder dit bericht alleen tools welke betrekking hebben op functionerings- en beoordelingsgesprekken.

Verwijs je naar een tool op een andere site? Vergeet dan de bronvermelding niet. (Voorbeeld Bron: HRbase)

Aantal keer bekeken: 7782

Reacties op dit bericht

Dag,
Ik heb een drietal interessante HR tools voor functioneringsgesprekken welke ik op HRbase wil delen:
* Model beoordelingsgesprek
* Template beoordelingsformulier;
* Formulier beoordeling.

Zelf ben ik op zoek naar een tool voor 360 graden feedback. Mocht iemand een tool hebben, wil diegene deze dan ook toevoegen? Alvast bedankt!

Groeten,
Luna

Bron: toolsvoorondernemers.nl (hoop dat de bronvermedling zo goed staat?!)
Beste Luna,

weet niet of dit is waar je naar op zoek bent maar in 1 van mijn vorige organisaties werd het volgende 360 graden feedback formulier gebruikt.
De opzet van het formulier is simpel:
korte uitleg van de inhoud van de rol.
Korte uitleg over invullen/feedback geven
Per competentie uit het functie profiel: verschillende niveaus kort beschreven, met ruimte voor beoordeling en verbeterpunten.
Bijlagen:
Afhankelijk van uw interne doelgroep (de functie van een Divisie Directeur verschilt van die van een magazijn medewerker) gaat u uw methode voor prestatie- en ontwikkelsturing inrichten.
In een proceduregerichte organisatie doet u het anders dan als u een creatieve organisatie wil zijn. Een passend systeem voor een bedrijf van 4000 personeelsleden verplettert een organisatie met 40 medewerkers.
Met andere woorden, als bedrijfsinterne HRM-er vindt u hier meerdere voorbeelden van beoordelingsformulieren en tal van andere praktische inzichten en tips om de jaargesprekkencyclus in uw organisatie te professionaliseren.

Geert Haentjens

Ik adviseer organisaties en train & coach HRM-ers, leidinggevenden en medewerkers opdat functionerings- en beoordelingsgesprekken krachtige instrumenten worden voor sturing, motivatie, ontwikkeling en retentie.

De aangeduide link 'hier' (hierboven) werkt niet meer. Deze wel: www.e-gha.com

RSS