Trots vertelt de CEO van een windmolenbouwer, afgelopen zaterdag in het acht uur journaal, over hun hypermoderne buizenfabriek. Een investering van maar liefst 90 miljoen in offshore-wind en een verdubbeling van het aantal arbeidsplaatsen. Daar blijkt dan ook gelijk de modieuze sneaker te wringen. Ondanks personeelsadvertenties in de krant, lukt het hem maar niet, om voldoende vakmensen te werven…

Pardon?

Dankzij de voortuitgang kan de TV tegenwoordig achteruitspoelen. Dus even in de herhaling: “Het is erg moeilijk om op dit moment de juiste mensen uit de markt te halen, we werven heel actief in de landelijke en regionale dagbladen…” Hij zegt het echt! De beste man heeft blijkbaar tijdig ingezien dat de offshore energiemarkt zou transformeren van olieplatforms naar windmolens, maar de stormachtige veranderingen op de arbeidsmarkt zijn volledig langs hem heen gewaaid.

Noem het beroepsdeformatie, maar op het tweede scherm direct even de website van de buizenbouwer gegoogled. Eerlijk is eerlijk, ze hebben een ‘werken-bij site’, maar die is haast net zo lastig te vinden, als goed opgeleide technici in de offshore-industrie.

Als je doet wat je altijd deed, krijg je steeds minder van wat je altijd kreeg

Molens malen niet op de wind die voorbij is, zegt een oud Gronings spreekwoord. De disruptieve veranderingen in de wereld, gaan niet aan de arbeidsmarkt voorbij. Integendeel! Dat het als ondernemer, bestuurder of professional al topsport is om voortdurend te anticiperen op de ontwikkelingen binnen je eigen vakgebied of branche, begrijpen wij heel goed. Mogen wij dan óók nog van ú verwachten dat u alle ontwikkelingen in ons vak kent en op de voet volgt? Of mag u dat juist van óns verwachten?

Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om die kennis en expertise met u te delen. We komen daarom niet even een vacature bij u halen. We brengen liever ons vakmanschap naar u toe. Uw organisatie versterken met onze recruitmentscan, arbeidsmarktanalyse of incompany recruitment. Werving, selectie & ontwikkeling anno 2017, vraagt om veelzijdig vakmanschap en razendsnel anticiperen.


Er is storm op komst!

Verder lezen

Aantal keer bekeken: 81

Plaats een reactie