HR-collega's, graag jullie advies over het volgende:

Wij willen voor de organisatie een all-in elektronisch personeelssyteem incl tijdregistratie en employee selfservice aanschaffen ten behoeve van het verbeteren van de efficiency van de HRprocessen.
Heeft iemand ervaring in het opstellen van een pakket van eisen ten behoeve van een inventarisatie? Hiernaast ben ik natuurlijk op zoek naar referenties van dergelijke systemen (gezien de veelvoud van personeelssystemen welke op de markt zijn!).

Aantal keer bekeken: 826

Plaats een reactie

Reacties op dit bericht

Hallo Jorien,

Het belangrijkste bij het aanschaffen van een dergelijk pakket is te bedenken wat het bedrijf ermee wilt (maar dat had je waarschijnljk zelf ook al bedacht...). Dus:
- welke HR processen wil je vastgelegd hebben? Is dat de standaard verzuim en verlof of wil je ook bijvoorbeeld de beoordelingscyclus registreren? Wil je een module om standaardbrieven te genereren op basis van gegevens in het systeem?
- welke afdelingen binnen het bedrijf krijgen verder met dit systeem te maken? Financien, salarisadministratie, it (in verband met beheer en beveiliging), iedereen heeft zo zijn eigen vereisten aan een systeem.
- niet onbelangrijk, wat is het budget wat het bedrijf beschikbaar heeft? Tegenwoordig is alles bijna mogelijk, maar daar betaal je navenant voor.

Als je dit allemaal helder hebt, zou ik gewoon eens contact opnemen met verschillende bedrijven die dit soort systemen leveren. Denk aan Raet, SAP (minder geschikt voor kleinere bedrijven ivm kosten), Exact, UNIT4, iemand anders nog aanvullingen? En vraag of ze een demonstratie kunnen komen geven van hun systeem, dan kan je met eigen ogen zien hoe het werkt en of jij denkt dat het bij jouw organisatie past.


Ik hoop dat ik je hiermee wat verder heb geholpen. Neem in ieder geval ruim de tijd voor dit proces. Ik heb helaas te veel systemen gezien die 'hals over kop' ingevoerd zijn, met alle gevolgen van dien.

Met vriendelijke groet,
Wilma Borst
Beste Jorien,

Kijk ook eens op AFAS.nl.
Ik kan natuurlijk zelf een mooi verhaal vertellen, maar als je kunt aangeven welke zaken voor jullie organisatie van belang zijn, dan kan ik je wellicht in contact brengen, met een referentie.

Ik verneem graag je reactie.

T.marshall@afas.nl
Beste Jorien,
Wij (HRServicedesk.nl) bieden een online personeelsinformatiesysteem aan, dus inclusief verlofadministratie, verzuimregistratie. Je kan zelf de verzuim-, verlof en andere signaleringen inrichten. Ook is ESS/MSS onderdeel van het pakket. Bovendien kan je allerhande documenten zoals contracten, ID-bewijzen etc. digitaal archiveren, maar ook bedrijfseigen sjablonen gebruiken. Voordeel daarnaast is dat het eenvoudig te koppelen is met andere systemen (XML en webservices).
Iets anders is dat dit een Software as a Service-oplossing is. Dat betekent dat je geen jaarlijks licentie of updates hoeft te betalen en dat er geen installatiekosten zijn. De kosten zijn gekoppeld aan het aantal medewerkers/gebruikers van het systeem.

Desgewenst is het ook mogelijk om de personeelsadministratie uit te breiden met een salarismodule. De salarisadministratie kan zelf door jullie worden uitgevoerd, maar ook door één van onze medewerkers.

Neem gerust contact met ons op, om ons pakket aan u te demonstreren.

Met vriendelijke groet,

Marco Voskamp
Beste Jorien,

Bij de aanschaf van een HR systeem is het belangrijk te weten welke processen je ermee wilt ondersteunen. Wil je bijvoorbeeld;


Online vastleggen en raadplegen van onder andere:

• Medewerker- en contractgegevens aanvullend op de standaard arbeidsvoorwaarden;
• Verlof (rechten, saldo, verlofkaart, bezettingsoverzicht);
• Vastleggen externe medewerkers (inhuurkrachten, stagiaires);
• Verzuimregistratie (inclusief actiekalender Wet verbetering Poortwachter);
• Opleidingenregistratie;
• Sollicitantenregistratie;
• Bedrijfsmiddelenregistratie.

Standaardrapportages. o.a

• Verloop;
• Statusoverzicht medewerkers (Wie, Wat, Waar, Welke functie?);
• Leeftijdsoverzicht;
• Verzuimfrequentie;
• Studiekosten;
• Actielijst Poortwachter;
• Actielijst Medewerker
(signaleringen inzake begin/einde contractduur, ID documenten, of zelf ingestelde
signaleringen).

Alle mogelijke rapportages. zelf te definiëren door een selectie te maken

ESS &MSS

Wil je meer hierover weten?

Kijk dan bij de specialist op het gebied van HR&Payroll www.raet.com

Ik kom graag bij jullie langs om de mogelijkheden die wij bieden met je te bespreken.

Met vriendelijke groet,
Ali Naji
Hallo Jorien,

Laat je informeren op het gratis congres P&O Systems op 15 maart in Ede. Het platform voor HR-, planning- en salarisprofessionals. Naast een hoeveelheid aan interessante lezingen kun je terecht op de expositie om kennis te maken met de innovatie applicaties, tools en diensten die er voor personeelsmanagement, (e)HRM , salarisverwerking, planning (roostering), tijdregistratie en urenverantwoording op de markt zijn.

Met vriendelijke groet,

Christine Kwekkeboom
CKC Seminars
http://www.po-systems.nl

RSS