Om wat te kunnen zeggen over succesvolle KPI's zul je een goede vergelijking moeten maken met de markt en zelfs met branche specifiek als het bijvoorbeeld gaat over de omzet per medewerker, in- uit- en doorstroom % etc Ik ben op zoek naar een locatie (op internet) waar ik deze cijfers van de afgelopen jaren kan vinden.
Wie kan mij daaraan helpen?

Aantal keer bekeken: 362

Plaats een reactie

Reacties op dit bericht

Hoi Jiska,

Ik weet niet of je door middel van kengetallen de personeelsprestaties kan verbeteren of sturen. De KPI's komen vanuit het model Balanced Score Card en deze zijn zeer geschikt om de prestaties van een onderneming te sturen, maar naar mijn inziens kun je deze niet goed gebruiken om de performance van de individuele medewerkers te sturen of te meten. Vanuit je rol als HR manager kun je wel degelijk de performance van de medewerkers meten of verbeteren, maar dan door het verbeteren van de beoordelingssystematiek.

Kijk even of Resultaatgerichte Beoordelen wat voor je is: http://www.eprom.nl/ons-aanbod/beoordelen/

Veel succes!
Gr. Yukkie van Kleef

Dank voor het meedenken Yukkie!

Hoi Jiska,
Graag gedaan! Ik heb me trouwens verbaasd dat er 0 reactie was op jouw vraags. Want de behoefte om de performance van de medewerkers te kwantificeren en te besturen hoor ik veel van mijn klanten.
Veel succes in ieder geval!
Gr. Yukkie

RSS