Vakantiedagen heb je bijna nooit teveel. Sommige Nederlanders vinden het daarom een sport om de vakantiedagen zo te plannen dat zij er het meeste profijt van hebben, bijvoorbeeld rond Tweede Paasdag of Hemelvaartsdag. Maar niet iedereen hoeft zo berekenend met zijn vakantie-uren om te gaan.

Nederlanders hebben recht op een wettelijk aantal vakantiedagen per jaar. In uren is dit 4 keer het aantal uren dat u per week werkt. Wie dus 20 uur per week werkt, heeft recht op 80 vakantie-uren per jaar. Veel bedrijven bieden daar nog extra uren of dagen bovenop. En dat vinden werknemers over het algemeen wel prettig.

Zeker in deze tijd dat er in sommige branches krapte op de arbeidsmarkt is, is het bieden van extra vrije dagen een goede manier om je op een aantrekkelijke wijze te onderscheiden van branchegenoten.

Limiet
ING gaat daar weer een stapje verder in. In de Telegraaf stond onlangs dat de bank medewerkers voortaan onbeperkt verlof laat opnemen.

ING telt ongeveer 14.000 medewerkers en het is daarmee meteen de grootste werkgever in Nederland die geen limiet meer stelt aan het aantal verlofdagen. In overleg met de leidinggevende mogen werknemers van de bank bepalen hoeveel dagen ze betaalde vakantiedagen willen hebben. Voorwaarde is wel dat het werk er niet onder leidt.

Vrije hand
Medewerkers hebben en houden uiteraard nog wel allerlei taken en verantwoordelijkheden, en ze mogen dus naar wens vakantiedagen opnemen zolang ze er maar voor zorgen dat hun taken goed worden afgerond.

Niet voor het eerst
Softwarebedrijf Bynder is naar eigen zeggen in 2006 de eerste geweest die het aantal verlofdagen helemaal aan werknemers overliet. 20 Dagen moeten ze verplicht opnemen vanwege wetgeving, maar alles daar bovenop is vrije keuze. Wie denkt dat medewerkers dan helemaal los gaan met het opnemen van vakantiedagen, heeft het mis. Volgens een HR-medewerker van Bynder worden er gemiddeld 27 vakantiedagen opgenomen.

Het loslaten van het aantal verlofdagen, dient uiteraard wel in goed overleg te gebeuren. Het is voor medewerkers echter een teken dat de werkgever zijn medewerkers vertrouwt. En bovendien is het nog gezond ook, want verlof opnemen is belangrijk voor ons allemaal.

Voor nieuwe medewerkers klinkt het uiteraard erg aantrekkelijk om bij een organisatie te werken die geen limiet stelt aan het aantal vakantiedagen. Work hard, play hard, zeg maar. En kan als een magneet werken voor millennials. Wil je meer tips over het aantrekken van nieuwe talenten? Download dan de gratis whitepaper “Hoe maak je jeorganisatie aantrekkelijk voor talenten?“

https://nl.visma.com/hrm/kennisbank-hrm-payroll/hrm-payroll-whitepa...

Aantal keer bekeken: 37

Plaats een reactie