Infographic: werkbeleving in Nederland 2015: Met energie en inzet aan het werk

Hoe kijkt Nederland aan tegen de werkbeleving wanneer het eigen potentieel maximaal wordt benut en men werkt vanuit positieve energie? Integron heeft voor het zevende achtereenvolgende jaar het medewerkerstevredenheidsonderzoek uitgevoerd onder een steekproef van 4400 Nederlanders. Een representatieve afspiegeling van de Nederlandse beroepsbevolking. Ook is aan 150 HR-professionals gevraagd hoe zij aankijken tegen de werkbeleving.

De primaire vraag in het onderzoek draait om de vraag of en in welke mate medewerkers (en HR-professionals) ervaren dat de werkgever het beste uit hem of haar haalt. Het blijkt dat 14% van de werkenden in Nederland dit sterk ervaart. Maar liefst 40% ervaart dit amper tot niet. Het potentieel is enorm zullen we zien. Deze groep organisaties, de zogenaamde high performers, zien wij als de absolute benchmark om je als organisatie op te richten. Het blijkt bijvoorbeeld dat deze groep organisaties gemiddeld vier keer meer trotse medewerkers heeft. 

Met energie aan het werk. 

Uit het onderzoek blijkt ook dat het slecht gesteld is met de mate van positieve energie waar Nederlanders mee aan het werk gaan. Slechts 8% van de Nederlanders werkt vanuit een positieve energie en slechts 9% voert activiteiten op het werk uit omdat men dat wilt in plaats van dat het moet. Dit energielek is voor werkgevers belangrijk om te dichten.

Zeker in een aantrekkende economie zijn positieve energie en drive de sleutel tot succes. Het blijkt dat wanneer het potentieel van medewerkers volledig wordt benut dat 47% met positieve energie aan het werk gaat.

Hieronder de infographic (voor een poster, klik hier). Het rapport 'Werkbeleving in Nederland 2015' is hier op te vragen.

 

 

 

Aantal keer bekeken: 303

Plaats een reactie