Jongere medewerkers kampen gemiddeld met meer werkstress en meer vermoeidheidsklachten dan ouderen. Dit komt onder andere door een gebrekkige werk-privébalans.

Ook hoge ambitie en de behoefte aan afwisseling spelen een rol. Werkgevers moeten streven naar meer hersteltijd voor jonge medewerkers. Jongere werknemers hebben gemiddeld meer werkstress en meer vermoeidheidsklachten dan ouderen. Hoewel meer werkstress en vermoeidheidsklachten niet meteen tot verzuim leiden, hebben deze problemen wel grote nadelige effecten, stelt Arbo Unie. "Werknemers tot dertig jaar hebben klachten die hun prestaties verminderen en uiteindelijk kunnen leiden tot een overspanning of burn-out". Dit blijkt uit onderzoek van Arbo Unie onder ruim 90.000 medewerkers.

Jongeren hebben last van werkstress

Jan van den Hoogen, arbeids- en organisatieadviseur bij Arbo Unie: “Verontrustend is dat vooral jongere werknemers qua mentale veerkracht (werkstress) al vaak kampen met problemen. Vooral omdat dit juist de generatie is die tot haar 70e zal moeten doorwerken. Zo voelt 32 procent van de dertigers zich na een nacht slapen niet uitgerust. Maar liefst 10 procent van hen geeft aan zich niet of nauwelijks te kunnen ontspannen. Van de twintigers geeft 18 procent aan het eigenlijk rustiger aan te moeten doen. Bij de dertigers is dat opgelopen naar 26 procent. Een zorgwekkende ontwikkeling, die impact heeft op hun prestaties en betrokkenheid. Als we hier geen oplossingen voor vinden, heeft dit impact op het functioneren van de economie als geheel. Als we nadenken over het duurzaam inzetten van medewerkers, is het bijbrengen van een ‘competentie’ als mentale veerkracht dus hard nodig.”

Lees het volledige artikel op PW De Gids

Aantal keer bekeken: 341

Plaats een reactie