jurispudentie nagaan duidelijke wil tot ontslag

Is iemand bekend met het bestaan van jurispudentie m.b.t. 'dat een werkgever verplicht is na te gaan wanneer een medewerker een ontslagverzoek indient, of dit ook daadwerkelijk zijn/haar wil is'.

Dit, i.v.m. een zaak waarin iemand in overspannen toestand een ontslag heeft ingediend en dit graag weer ongedaan wil maken.

Aantal keer bekeken: 458

Plaats een reactie

Reacties op dit bericht

Hoi Mirjam,

Ik kan je niet echt heel veel verder helpen maar ben wel bekend met de regel. Logischerwijs zou ik verwachten dat het terug komen op het ingediende ontslag wel binnen een redelijke termijn is.
Ik zou goed advies inwinnen, mede omdat je aangeeft dat de medewerker overspannen is en zich waarschijnlijk heeft ziek gemeld.

Ik ben benieuwd naar de uitkomst!! Succes.

Groeten,

Lonneke
Beste Lonneke,

Dank voor je reactie. Omdat de betreffende medewerker zich op dat moment niet realiseerde dat hij overspannen was, heeft hij zich in eerste instantie niet ziekgemeld maar ontslag ingediend. Nu wil hij dit ontslag weer ongedaan maken en is op zoek naar jurispudentie op dit vlak. Mede omdat de werkgever naar zijn idee 'nalatig is geweest' door niet na te gaan wat er precies aan de hand was, maar direct te zeggen 'dien je ontslagbrief maar in'.

Mocht iemand weten welke jurisprudentie er op dit vlak bestaat, dan houd ik me van harte aanbevolen!
Beste Bas,

Dank voor je reactie. Fijn te horen dat je het herkent (dat er jurisprudentie over is: dit is voor ons bemoedigend om te horen!). We hebben al contact met een advocate, maar zijn zelf aan het proberen wat voorwerk te doen (om zo ook wat kosten te besparen). Misschien moet ik zelf maar eens de rechtenbibliotheek induiken. Mocht iemand nog suggesties hebben, dan houd ik me van harte aanbevolen!
Bas,

Hartelijk dank hiervoor! Je helpt me echt een stap verder! Dit is precies wat ik zocht!

Hartelijke groet,

Mirjam Baars
http://www.rechtspraak.nl/Uitspraken

bekijk deze link eens en ga zoeken via tref woorden. Omslachtig maar wie weet.
Ik haal er met regelmaat uitspraken uit omtrent naleving Wet poortwachter etc.

Succes

Ernst Hoving
Arbo- en Verzuimadviseur
Beste Ernst,

Dankjewel voor de link. Ik ga er eens naar kijken!

Hartelijke groet,

Mirjam Baars
Ik ken niet direct jurisprudentie hierover. Ik weet wel dat je als werkgever de plicht hebt om je werknemer op de gevolgen te wijzen van zo'n actie en dat bij voorkeur ook vast te leggen. Op het moment dat dat niet gebeurd is dan sta je wel degelijk sterk als werknemer.

Succes ermee
Dankjewel Hanneke voor je reactie. We gaan ermee verder!

Hartelijke groet,

Mirjam Baars
op arbeidsrechter.nl vind je heel veel informatie. Ik raadpleeg deze site regelmatig.
Dit lijkt me inderdaad een interessante site! Hartelijk dank voor de tip!

Vriendelijke groet,

Mirjam Baars
Mirjam,

Van een werkgever mag een zekere zorgvuldigheid verwacht worden in dit soort situaties, zeker als iemand in overspannen toestand ontslag indient kun je je afvragen of iemand dat met "volle verstand" doet.
Van de werkgever mag je in iedergeval verwachten dat hij/zij met betrokkene het gesprek aangaat om achter de reden van ontslagaanvrag te komen.

Met vriendelijke groet,

Lesley
Beste Lesley,

Dankjewel voor je reactie. We gaan ermee verder!

Hartelijke groet,

Mirjam Baars

RSS