Marina Lauer, HR advisor GDF SUEZ E&P Nederland


Naam: Marina Lauer
Functie: HR advisor
Bedrijf: GDF SUEZ E&P Nederland

"...Een goed netwerk is goud waard..."

Hoe ziet uw werkdag er vandaag uit?

Vandaag stond in het teken van de implementatie van SAP HCM. Ik had een workshop hierover en een conference call met Duitse en Noorse collega's die met ditzelfde systeem gaan werken. Vanavond werk ik aan mijn post-hbo studie arbeids- en sociaal recht.

Via welke stappen bent u in deze functie beland?

Mijn loopbaan begon bij Manpower, waar ik drie jaar intercedente en zeven jaar vestigingsmanager was. Ik eindigde met de verantwoordelijkheid voor twee vestigingen en drie in house locaties. Ik haalde HBO Personeel en Arbeid, werd moeder en trad in dienst bij een verzekeringsmaatschappij als corporate recruiter. Na twee jaar verloor ik deze baan bij een reorganisatie. Via een netwerkrelatie kwam ik bij mij huidige werkgever terecht, waar ik nu ruim een jaar werk. Een goed netwerk is goud waard.

Mooiste prestatie?

Bij Manpower heb ik met mijn vestiging veel klanten binnengehaald en kwam daarmee in de landelijke top drie terecht.

Wat was een leermoment?

Telefonische acquisitie is vaak lastig. Ik belde met een groot bedrijf in Den Haag. De man slaakte een zucht: 'U bent al de zoveelste vandaag', waarop ik zei 'En het is nog vrijdag de dertiende ook, mijn geluksdag!' Hij kon mijn grapje waarderen en ik mocht komen. Soms helpen humor en luchtigheid. Een gesprek hoeft niet altijd alleen maar zakelijk te zijn, het menselijke brengt je vaak dichter bij de ander.

Waarom bent u lid van HRbase?

Ik houd mijn vakkennis actueel en probeer anderen te helpen met mijn kennis.

Bekijk de HRbase pagina van Marina Lauer
Bekijk de andere leden in de Spotlight

Maak kennis met IntermediairPW!

Voor hét vakblad voor P&O professionals: IntermediairPW, wordt regelmatig een HRbaselid geïnterviewd. Daarnaast biedt het IntermediairPW interessant HR nieuws, cases, praktijkadviezen, rechtspraak & wetgeving, trends en de laatste HRM vacatures.
- Vraag nu een jaarabonnement met een mooi cadeau aan.
- Of kies voor een jaarabonnement met (25%) korting!.
- Ben je een student? Neem dan een een jaarabonnement met een flinke studentenkorting én een cadeau.

Aantal keer bekeken: 417

Plaats een reactie