Wie ’s morgens een collega helpt, is ’s middags vaak mentaal uitgeput en alleen nog maar uit op zijn eigen belang. Met als gevolg een verpeste werksfeer.

Dat blijkt uit onderzoek aan de Eli Broad College of Business, onderdeel van de Michigan State University. Vooral wie toch al niet al te fit op het werk aankomt, kan ’s middags flink te lijden hebben onder het eigen behulpzame gedrag in de ochtend.

Berekenend gedrag
“De grotere mentale vermoeidheid doordat ze ’s ochtends collega’s helpen, zorgt ervoor dat werknemers ’s middags juist minder behulpzaam waren. Nog interessanter was dat hun gedrag ’s middags berekenender was”, zegt Russell Johnson, managementprofessor van Broad College of Business. “Ze switchen van behulpzaam in de ochtend naar egoïstisch in de middag.

Lees verder op PWnet.nl


Om medewerkers écht duurzaam inzetbaar te maken moeten zij er zelf mee aan de slag. Tijdens het congres Over Duurzame Inzetbaarheid krijgen HR-professionals de instrumenten om hun medewerkers aan de slag te laten gaan met duurzame inzetbaarheid. Klik hier voor het volledige programma

Aantal keer bekeken: 215

Plaats een reactie