Beste allen,

Voor een MKB bedrijf tot 50 medewerkers ben ik op zoek naar een eenvoudig personeelsinformatiesysteem.
Het systeem moet in ieder geval een signaleringsfunctie hebben voor wat betreft geldigheid diploma's, voeren functioneringsgesprekken etc.
Belangrijk is ook dat er een urenregistratie in kan waarin toeslagen verwerkt kunnen worden.
Verder de normale zaken met een rapportmodule en een module voor ziekmeldingen met poortwachtersignalering.
De uitvoering van de salarisadministratie hoeft niet in dit systeem.

Met welke systemen hebben jullie ervaring? Ik ben benieuwd naar de reacties.

Aantal keer bekeken: 1257

Reacties op dit bericht

Hallo Clara,

wat jij zoekt wordt geboden door HR Servicedesk. Kijk op www.hrservicedesk.nl en vraag om in te loggen in de demonstratie-omgeving.

Groet, Marco
dag Clara,

Je kunt ook eens kijken naar www.staff.nl. Direct toegang tot duidelijke demo's. Flexibele mogelijkheden om functiescheiding en autorisatie in te regelen: directeur, p&o manager en medewerker zijn voorbeelden van rollen. White labelling geeft je de mogelijkheid je eigen Merk en Huisstijl aan te brengen.

Transparantie van het proces, steeds Actueel inzicht in de status en een Efficiënte en Effectieve communicatie tussen doelgroepen. Paar voorbeelden: niet langer Kopiëren en per Post versturen, iedere Medewerker print gewoon zijn eigen Salarisstrook, Mededelingen mbv standaard brief, Persoonlijk gemaakt door Merging. Verspreiding per e-mail. Rapportfunctie lijkt een export naar een Excel-omgeving te zijn. Urenregistratie is beschikbaar. Of een toeslag mogelijk is ben ik niet tegengekomen. Acties die je moet ondernemen tref je vanzelf aan bij het afhandelen van je e-mail.

Uit de referenties maak ik op dat er een Signaleringsfunctie is voor Geldigheid van diploma's (BHV), voor het voeren van Functioneringsgesprekken e.d. en voor de Ziekmeldingen ihkv Poortwachter.

Een Kostenindicatie ben ik niet tegengekomen, wel een referentie die spreekt over een 'Uitstekende Value for Money'. Good luck.


Hartelijke groet,

Bas van Buuren
Hallo Marco en Bas,

Bedankt voor jullie reacties.
Ik ga de sites bekijken. Als ik er iets mee ga doen, laat ik je even weten.
groet van Clara
Hallo Marco, Dennis en Bas,

Hartelijk bedankt voor jullie reacties. Ik ga volgende week de sites goed bekijken.
Op het moment dat ik iets concreets ga doen, laat ik je weten.

groet van Clara
Beste Clara,

Ook ik ben op zoek naar een personeelsinformatiesysteem voor een MKB onderneming ( bijna 40 mensen in dienst). Voor mij is belangrijk het registreren van zaken, maar ook dat ik achter een medewerker documenten kan hangen (zoals arbeidsovereenkomst, functioneringsgesprekken enz).

Ben erg benieuwd of je inmiddels een keuze hebt gemaakt en voor welk systeem je gekozen hebt.

Ik hoor graag van je.

Met vriendelijke groet,

Saskia Timmermans
saskiatimmermans@live.nl
Beste Clara,

Aansluitend bij het bericht van Tauraen; wij zijn een middengroot MKB bedrijf en maken gebruik van Afas/ Profit. Prima systeem.. zowel voor urenregistratie voor iedereen en als P&O er gebruik ik de HRM module; de zaken die je noemt zijn daarin verwerkt.

groetjes
Linda
P&O adviseur
Hallo Clara,

Ik zie dat het al een ouder bericht is, maar eind vorige maand is er nog op gerageerd, dus voor het geval je nog geen keuze hebt gemaakt..

Voordat je aan een pakket gaat denken is het goed om eerst je processen allemaal goed in kaart te brengen om te kijken waar eventuele knelpunten liggen. Vandaaruit zou ik eisen opstellen waaraan een pakket moet voldoen en pas daarna een keuze maken voor verschillende pakketten.

Ik ben zelf projectleider en heb al meerdere klanten geholpen met de implementatie en keuze voor een nieuw HR systeem. Wat ik helaas nog vaak zie gebeuren is dat ze op basis van te globale info systemen zijn gaan zoeken en na de implementatie blijkt dan vervolgens dat het niet aansluit bij de processen.

Er zijn veel goede en toegankelijke softwaresystemen op de markt. Als je nog wat extra info wil hebben over mogelijke systemen, dan wil ik je uiteraard verder helpen.

Succes met deze leuke klus.
Beste Clara en Linda,

Als je echt een personeelsinformatiesysteem zoekt specifiek voor het MKB, dan zou je het nieuwe product easyHRM eens moeten bekijken. Een easy, professioneel en compleet open source systeem dus webbased dat daardoor zeer betaalbaar is. Vanaf 2,50 per medewerker!
easyHRM is niet alleen een personeelsinformatiesysteem, maar dmv de inrichting ervan kun je heel makkelijk meer inzicht krijgen in de bestaande HR processen zodat je de knelpunten op HR gebied snel kunt identificeren.
Ik verstrek je graag meer informatie, maar op de easyHRM site kun je de meeste informatie wel vinden.

Groet,
Hanneke van der Helm
H3R Interim managment & Consultancy/
easyHRM
www.easyHRM.nl

RSS