Beste HR collega’s,

Onlangs ben ik met een aantal collega's tot de conclusie gekomen dat er binnen onze organisatie vele training- en ontwikkelingstrajecten zijn voor alle werknemers. Voor 1 groep geldt dit echter niet, u raadt het al.....de HR mensen. Vandaar dat we nu dus ook onze HR business partners, HR managers, HR experts etc. de mogelijkheid willen bieden zichzelf te blijven ontwikkelen en professionaliseren.
De vraag is echter: hoe dit aan te pakken?

Welke competetenties zijn belangrijk? Wat zijn anno 2010 de belangrijkste 'rollen' voor HR managers? Welke kennis is onmisbaar?

Ik sta open voor alle tips, voorbeelden of literatuurverwijzingen.

Vriendelijke groet,

Tessie Kroes

Aantal keer bekeken: 504

Plaats een reactie

Reacties op dit bericht

Beste Tessie. Om je HR-afdeling, maar feitelijk ook ervoor zorg te dragen dat HRM professionaliseert - in handen van HR gebruikers, w.o. business partners, managers, experts, staffunctionarissen, e.a. - is het wellicht raadzaam om eens gebruik te maken van de HR IMPROVEMENT SCAN (www.hrmperformance.nl) waarmee zichtbaar wordt welke ambities men heeft op het gebied van HRM (HR Strategiescan), welke beleidsitems er binnen de organisatie van belang zijn (HR Beleidscan) en wat het bereik-het resultaat van HRM binnen de organisatie moet zijn (HR Praktijkscan).

Welke keuzes de organisatie maakt, welke competenties dan van belang zijn en wat je exact met HRM wil binnen je organisatie wordt danook in een keer duidelijk. Verdere professionalisering heeft daardoor dan ook beslist een basis gekregen. Succes ermee. Groet, Leon
Beste Tessie, het is maar net op welk gebied dat je jezelf & je collegae wilt verdiepen/verbreden. Welke leerdoelen heb je? Wat verwacht de organisatie van 'HR'?

Zo is er een cruciaal onderscheid tussen het 'hier en nu' van P&O-taken en het lange termijndenken van Strategisch HRM. Ik heb een filmpje voor je m.b.t. Strategisch HRM. (nb; volg de link) Kijk voor het onderscheid P&O/HR/SHRM naar slide 6.

Heb je de leerdoelen van alle betrokkenen, collegae die zichzelf willen verbreden/verdiepen, dan is het aan te raden dat je kiest voor een in-company opleidingstraject. "Maatwerk" dus, zoals ik dat toevallig(?) momenteel ook voor een andere organisatie uitvoer.

V.w.b. literatuur wijs ik je op de Harvard Business Review. Dit blad laat al decennia lang trends zien op het gebied van ondernemen, organisatie & management. De trend van de laatste jaren is, je raadt het al: (S)HRM.

Suc6!

RSS