Hallo HR-base leden,

Ik ben bezig met afstuderen en het schrijven van mijn scriptie. Ik studeer People and Business Management. Voor mijn afstudeerstage heeft een bedrijf mij gevraagd om te kijken naar het personeelsbeleid/hr-beleid. Om de scriptie goed te kunnen onderbouwen heb ik een aantal vragen waarbij de echte hr-professional mij veel beter kan helpen.

Graag zou ik willen weten wat nou een juiste aanpak zou zijn om in een startend bedrijf (het bedrijf bestaat nu ongeveer 4 jaar) het HR-in te voeren? Er is op dit moment een zeer uitgebreide personeelsgids, echter ben ik meer op zoek naar theoretische onderbouwing. Ik zoek dan meer een antwoord in de vorm van een handleiding. Tips zijn natuurlijk altijd welkom!

Mijn volgende vraag is of er iemand nog goede en bruikbare boeken, artikelen of websites weet waar ik theorie kan vinden over hoe men het beste kan starten met HR?

Of misschien is er iemand die ervaring hier mee heeft en mij daar tips bij kan geven?

Alvast heel erg bedankt!

Jeanine

Aantal keer bekeken: 4076

Plaats een reactie

Reacties op dit bericht

Beste Jeanine,

Aangezien ik in een soortgelijke situatie verkeer, zal ik het op prijs stellen als mij betrekt in de resultaten van je oproep
Groet
Frederik Busman
busman@pabsite.com

Hallo Frederik,

Op dit moment gebruik ik al mijn informatie uit het boek 'Leerboek HRM' van Frits Kluijtmans. Op het gebied van HRM staat hier namelijk heel veel in echter mijn concrete vraag staat daarin niet helemaal volledig uitgewerkt. Misschien heb je er toch wat aan.

Groetjes Jeanine

Hallo Jeanine, vanuit mijn eigen ervaring kan ik je hier wel wat over vertellen. Op mijn site www.bloei.eu staat ook een artikel genaamd: 'Ik wens je veel personeel', waarin ik een aantal basiszaken benoem die gaan spelen zodra er personeel in een organisatie op de loonlijst komt. Invoeren van HR Beleid komt hier deels uit voort en gaat dan nog een stap verder uiteraard. Neem gerust contact op als je meer wilt weten. Ik heb ook nog wel een tip wat praktische literatuur betreft. Zie eventueel ook de andere informatie en mijn contactgegevens op mijn website, www.bloei.eu
Groeten Karin Gombert
Bloei

Hallo Jeanine, zelf heb ik ook HR-beleid moeten invoeren bij een bedrijf waar dit nog niet bestond. Ik ben begonnen met het houden van een medewerkerstevredenheidsonderzoek. Oftewel, vraag aan de werknemers en leidinggevenden waar ze tegenaan lopen! Dit werd erg op prijs gesteld door het personeel : 'eindelijk kunnen we onze mening kwijt'. Hier kwam veel uit naar voren. Daarna heb ik een personeelsvertegenwoordiging ingevoerd om de achtergrond van alle ingebrachte meningen te achterhalen, wat je als nieuweling natuurlijk nog niet kunt weten. Vervolgens heb ik in overleg met de directie een plan van aanpak gemaakt. Na enkele maanden heb ik de personeelsenquete gepresenteerd met daarin de door het personeel aangekaarte knelpunten, en de hieruit voortgekomen acties. Op deze manier implementeer je HR beleid niet volgens een boek, maar volgens de behoefte van het bedrijf. Om het jaar houdt ik dit medewerkerstevredenheidsonderzoek, zo kun je goed het resultaat van de geimplementeerde acties volgen, en de nieuwe (verschoven) behoeftes en aandachtspunten die vervolgens weer worden aangedragen. Dit houdt het vak leuk, levendig en actueel!

Hallo Jeanine,
Je kan heel veel relevante HR-informatie vinden op de nieuwe website PW De Gids Vakbase. Er is veel theorie te vinden, maar ook de wettelijke verplichtingen van een werkgever etc.

Hoi Jeanine,

Ik kan je het boek: 'Handboek Human Resources Management' van Jelle Dijkstra om mee te beginnen van harte aanraden. Dit is een sterk en praktisch boek met belangrijke onderwerpen waar je aan moet denken bij het opstellen van goed HR-beleid.

Mvg,

Tom Wolters

RSS