De kleding op kantoor wordt steeds informeler. Sneakers en spijkerbroeken zijn gemeengoed. En de thuiswerker? Die doet er nog een schepje bovenop...

De kantoorwerker kiest tegenwoordig steeds vaker voor casual kleding. Dit blijkt uit internationaal onderzoek van Regus, marktleider op het gebied van flexibele werkplekken, onder 40.000 werkenden wereldwijd. Maar liefst driekwart van de zakelijke professionals vindt een pak met stropdas te formeel voor de moderne werkplek.

Spijkerbroek geschikte werkkleding

Ook de werknemer in ons land trekt op een werkdag steeds informelere kleding uit de kast. 87 procent van de Nederlandse ondervraagden vindt een spijkerbroek geschikte werkkleding. “We zijn daarin een stuk progressiever dan bijvoorbeeld de Verenigde Staten (73 procent), het Verenigd Koninkrijk (65 procent) en Japan (56 procent)”, concludeert Regus. De helft van de Nederlanders vindt een t-shirt naar kantoor ook prima.

Thuiswerken in pyjama of onderbroek

Bij thuiswerkers gaat het er nog wat losser aan toe. Ruim vier op de tien (43 procent) werkt vanuit huis weleens in zijn pyjama. En twee op de tien werknemers werkt thuis zelfs alleen in… – jawel – een onderbroek. Chinese werknemers spannen de kroon, constateert Regus. “Maar liefst een op drie (38 procent) geeft aan thuis in een boxer of slip te zitten tijdens het werk.”

Bij de Nederlandse thuiswerkers doet 15 procent dit. Maar geen paniek: acht op de tien medewerkers schiet wel even iets netters aan bij een videocall.

Lees het gehele artikel op PWdegids.nl.

Aantal keer bekeken: 357

Plaats een reactie