Zomer! Wat een mooi moment om je LinkedIn-profiel te optimaliseren! In juni is het dé maand om je LinkedIn-profiel te updaten. Net voor je vakantie, misschien met een bewuste keuze om jouw droombaan nu echt te gaan vinden. Of heb je een latente behoefte aan een volgende stap in je carrière? Hoe dan ook, het is nu tijd om je LinkedIn bij te werken.

Hoe werk ik mijn LinkedIn bij?

Het optimaliseren van je LinkedIn-profiel begint bij deze 3 tips:

3 tips om je LinkedIn te updaten

1) Vergroot je vindbaarheid door je header aan te passen! De header is dat regeltje onder je naam. Deze is voor iedereen zichtbaar (ook mensen buiten je eigen netwerk). Gebruik hierin keywords waar recruiters op searchen (zoeken)!

2) In je samenvatting vertel je waarom je doet, wat je doet.
En vertel wat je voor een ander kan betekenen.

Enkele criteria waaraan het moet voldoen:

  • Hoe ga jij de lezer (jouw potentiële nieuwe klant of werkgever) helpen?
  • Wat is het voordeel voor jouw toekomstige klant of werkgever, als ze jou aannemen of inhuren?
  • Keywords uit je headline dienen terug te komen in je samenvatting voor een betere vindbaarheid.
  • Sluit af met een call-to-action (oproep tot een actie) en je gegevens, zodat je ze het heel gemakkelijk maakt om je te benaderen.

3) Vraag recommendations via LinkedIn (aanbevelingen). Recommendations zijn digitale referenties die potentiële nieuwe werkgevers makkelijk kunnen lezen. Positieve recommendations geven vertrouwen!

Winactie
Vind je het toch lastig? Vraag hulp om je LinkedIn-profiel te updaten aan werkgelukdeskundige en ervaren loopbaancoach Laura Reichgelt van Auxiliumwerkt.

In juni 2019 hebben we ook een winactie: een gratis coachsessie om jouw LinkedIn-profiel helemaal top te maken. Hoe doe je mee? Stuur een mail of tag jouw naam (of iemand die je dit gunt) onder een van onze social media (Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn). Begin juli maken we de winnaar bekend.

Dit is een blog van corporate recruitment specialist, loopbaanbegeleider en werkgelukdeskundige Laura Reichgelt van Auxiliumwerkt.

Aantal keer bekeken: 23

Plaats een reactie