Het aannemen van personeel is voor veel bedrijven een lastige kwestie. De arbeidsmarkt krimpt, dus het is van belang om een goede vacaturetekst op te stellen. De vacature is vaak de eerste indruk die een potentiële sollicitant heeft over jouw bedrijf. Belangrijk is dus dat de vacaturetekst klopt. Met de onderstaande tips moet dat helemaal goed komen.

Check de spelling
De eerst tip lijkt simpel, maar wordt ontzettend vaak vergeten; de spellingcheck. Lees de vacature goed door, voordat je het plaatst op je website. Een vacature wordt niet serieus genomen als er spellingfouten in staan. Vermijd daarnaast woorden als “salestijger” en “horecatopper”. Niemand zal op deze bullshitwoorden zoeken. Vermijd deze dus!

Behoefte van personeel
Denk er ook aan wat de doelgroep precies belangrijk vindt. Is dat salaris? Vrije dagen? Of toch doorgroeimogelijkheden? Het is noodzakelijk om van tevoren te weten wat de doelgroep belangrijk vindt en baseer daar de vacature op. Dan zal het inhuren van personeel een stuk gemakkelijker zijn.

Voor jong personeel is vrijheid een belangrijk aspect in een baan. Wees flexibel en laat de medewerkers hun eigen tijd bepalen. Ben je een vroege vogel? Dan kun je om 07:00 beginnen. Heb je een ochtendhumeur en ben je niet op je best ‘s ochtends? Prima, dan begin je 10:00. Op deze manier geef je je personeel de vrijheid die ze nodig hebben en zal de productiviteit een stuk hoger liggen. Een ander aspect van vrijheid is een werkplek in de buurt. Niet alleen vrijheid is belangrijk, maar ook doorgroeimogelijkheden. Vooral jongeren hechten waarde aan persoonlijke ontwikkeling. Ze hebben een doel voor ogen en zullen er alles aan doen om dat na te streven. Zet dat ook duidelijk in de vacature. Zo houdt je je personeel zeer tevreden.

Nog wat laatste tips
Vermijd problemen door leeftijdsdiscriminatie en discriminatie op basis van ras en nationaliteit te verwijderen uit je vacatures. Je bedrijf zal niet goed bekend komen te staan als je, bijvoorbeeld alleen 40+’ers aan wilt nemen. Kijk als laatst goed naar vacatures van andere bedrijven. Wat zetten zij in een vacature van hr-medewerker? Misschien kun je daar nog inspiratie uit halen.

Aantal keer bekeken: 211

Plaats een reactie

Reacties op dit bericht

Nuttige post. Bedankt voor het delen.

RSS