Op zoek naar: inspirerende sessie omtrent Effectief Vergaderen

Beste HR collega's,

Voor een opdrachtgever ben ik op zoek naar een inspirerende spreker, met als onderwerp: effectief vergaderen. Binnen deze organisatie wordt veel vergaderd, deze vergaderingen lopen vaak uit en er vindt weinig voortgang plaats (herkenbaar?). We willen dit onderwerp tijdens een teamleiders bijeenkomst onder de aandacht brengen door een presentator/spreker met een tikje ludiek, maar ook herkenbaar verhaal. Iets dat aanzet tot een gedragsverandering. Uiteraard pakken we het daarna verder op door vergadertechnieken aan te scherpen en mensen verantwoordelijk te maken voor een goed verloop van een vergadering. Wie heeft er tips?

Aantal keer bekeken: 180

Plaats een reactie

Reacties op dit bericht

Vergaderingen zijn kostbaar.
Reken de gemiddelde uurprijs maal het aantal deelnemers. Een vergaderlid dat ten onrechte een kwartier aan het woord is, kost een kwart van de uurprijs maal het aantal deelnemers.

Een vergadering economiseer je dus door strikte handhaving van spreektijd, zorgen dat sprekers binnen het onderwerp blijven (associatief vergaderen, een borreltafeldispuut kan echt niet) en de zaak voorbereiden!

Sprekers die over hun spreektijd gaan... die buiten het onderwerp treden en de vergadering kennelijk niet voorbereid hebben worden buiten de orde geplaatst... hun spreektijd ontnomen... de mond gesnoerd.
Het inbrengen van vergaderpunten buiten het thema 'vaststelling agenda' is niet mogelijk. Ook niet door het hoofd van de afdeling. Sterker... dat hoofd moet het voorbeeld geven!

Nog even een trucje als je dit soort moeilijke vergaderingen moet leiden: promoveer thema's tot na de vergadering... dan kan de secretaris tenminste naar huis. Een groot leermoment blijkt dan dat die fanatieke debaters na de vergadering vaak als eerste weg zijn.

Ik wil je daar best een keertje bij helpen.

RSS