Transportmedewerkers meer betrokken dan gemiddeld Nederland

Een jaar geleden brachten wij een positief geluid in het brancherapport transport: de tevredenheid was sinds 2011 toegenomen richting de 7.3 gemiddeld en lag boven het landelijke gemiddelde. Inmiddels zijn we een jaar verder, een jaar waarin de marges binnen de transportbranche onverminderd onder druk zijn blijven staan en de roep om efficiëntie aanhoudt. Het lijkt erop dat hierdoor de positieve trend in werkbeleving niet kan worden vastgehouden: met een 6.9 is de gemiddelde tevredenheid terug richting het niveau uit 2011. 

De betrokkenheid binnen de transportsector blijft wel bovengemiddeld hoog, de transportmedewerker is meer betrokken bij zijn of haar werkgever dan de gemiddelde Nederlander. Opvallend genoeg is de intentie tot aanbevelen van de organisatie weer iets lager dan gemiddeld.

Dit blijkt uit de brancherapportage 'transport'  uit het landelijke onderzoek 'Werkbeleving in Nederland 2013' uitgevoerd door onderzoeksbureau Integron. 

 

  • Tevredenheid binnen de transport is bijna gelijk aan het Nederlandse gemiddelde. transport: 6.9 - Nederland: 7.0
  • Betrokkenheid binnen de transport ligt hoger dan gemiddeld. Transport: 7.7 - Nederland: 7.5
  • Intentie tot aanbevelen van de organisatie in de transport lager dan gemiddeld. Transport: 6.5 - Nederland: 6.7
  • Ervaring dat men het beste uit zichzelf haalt is landelijk en binnen transport gelijk. Transport: 7.8 - Nederland 7.8


Diverse andere highlights uit het brancherapport:

  • Meer dan gemiddeld in Nederland kiezen werknemers binnen de transport bij een gelijk baanaanbod elders, toch voor de huidige organisatie.
  • Bij benadering 2 op 5 medewerkers binnen de transport haalt absoluut het beste uit zichzelf.
  • Met betrekking tot de samenwerking en de aansturing is men binnen de transport iets minder tevreden dan gemiddeld Nederland.

Benieuwd naar het volledige brancherapport Werkbeleving binnen de transport 2013? Laat uw gegevens achter en ontvang gratis het rapport.

Aantal keer bekeken: 152

Plaats een reactie