Van P&O naar Human Resources, 21e eeuws werkgeverschap vereist de volgende stap: Human Value.

Diamant
De diamantindustrie leent zich er goed voor om het verschil tussen Human Resources (HR) en Human Value (HV) aan te tonen. Deze industrie is namelijk verdeeld in twee totaal verschillende sectoren: de ruwe tak en de fijne tak.
De ruwe industrie richt zich op het delven en verhandelen van ruwe diamanten. De fijne tak op het slijpen en verhandelen van de edelstenen.
Beide zijn een uiterst lucratieve nijverheid, maar de winstmarge per geslepen edelsteen ligt vele malen hoger bij de fijne tak, dan de marge die er op de ruwe versie zit.

Graafmachine
Stel HR voor als een enorme graafmachine die de personeelsmijn ontgint. De focus ligt hier op het zoveel mogelijk resources halen uit de mijn.
HV is jusit de slijpmachine die zich richt op de potentiele waarde van de individuele diamant. Getracht wordt om een zo hoog mogelijke helderheidgraad te verkrijgen. Het verhogen van de helderheidgraad verhoogt de waarde per individuele steen enorm.

Schitteren
HV stelt zich doel elke medewerker maximaal te laten schitteren. Het is daarom van groot belang dat de drijfveren, persoonlijkheid, doelstellingen, competenties en groeimogelijkheden van medewerkers helder te krijgen. Daarna moeten energievretende en ontwikkelingsremmende lagen in de persoonlijkheid en werkomstandigheden te verwijderen om de ideale startpositie creëren waarin de medewerker maximaal kan presteren.

Meer over Human Value:

Download de gratis white paper Upgrade Human Resources naar Human Value via deze link

Aantal keer bekeken: 256

Plaats een reactie