Vakantiedagen uitbetalen, welke rechten en plichten gelden dan?

Beste P&O collega's,

Een medewerker verlaat per 1 januari 2015 onze organisatie, heeft nieuwe baan elders gevonden. Binnen ons bedrijf geldt de regeling dat je maximaal 2 weken aan verlof/vakantie uren mee mag nemen naar het nieuwe (boek)jaar.

Deze beste medewerker heeft nog veel verlof uren staan (totaal 7 weken). Hij neemt voor 1 januari 2015 nog 3 weken op, houdt dan nog 4 weken verlof over.

Wat ben ik verplicht om uit te betalen, 2 weken of 4 weken?
Als deze medewerker nog in dienst zou blijven, zou hij maar 2 weken mee mogen nemen naar 2015 en de andere uren was hij kwijt geweest.

Wie weet hoe (juridisch) hier in te handelen?

Hoor graag.

Saskia Timmermans
saskiatimmermans@live.nl

Aantal keer bekeken: 675

Plaats een reactie

Reacties op dit bericht

Hoi Saskia,
Ik vraag me überhaupt af of deze afspraak juridisch houdbaar is. vakantiedagen zijn geld en daarvan mag je niet zomaar bepalen dat ze vervallen.. Ik denk dan ook dat je ze gewoon uit moet betalen, tenzij het hier om overuren gaat en je daar aparte afspraken over hebt gemaakt.
Succes
Groet,
Annet

Beste Saskia,

als jullie interne regel niet bij CAO is geregeld dan mag er niet zomaar ten nadele van de werknemer afgeweken worden van de wet. Er van uitgaande dat dit over wettelijke verlofdagen gaat, zijn deze nog een half jaar geldig na 1 januari en daarmee voor opname beschikbaar. Zeker de volle 4 weken uit te betalen dus in mijn opinie.

groet,
Nathalie

RSS