Onboarding is een belangrijk aandachtsgebied voor HR. Steeds meer dringt het besef door dat met een goed onboarding-programma nieuwe medewerkers sneller productief zijn, het verloop in de eerste maanden drastisch afneemt en dat de betrokkenheid van de medewerkers toeneemt. Deel uw tips en ervaringen met onboarding op dit forum. Geef uw collega's eens een kijkje in de keuken en leer van de inzichten van vakgenoten. We zijn benieuwd!

Aantal keer bekeken: 439

Plaats een reactie

Reacties op dit bericht

Hoi Jeannette, eens!
Ik wil, bij ons snelgroeiende bedrijf, ook een goede onboarding opzetten en heb veel interesse in collega's die iets dergelijks ook hebben opgezet.
Mij staat een compact overzicht voor ogen: wie (werkt in) /wat (moet ingewerkt worden) /wanneer (inplannen) met daarbij een 'buddy-systeem' zodat voor nwe medewerker helder is bij wie hij/zij terecht kan voor vragen. Gekoppeld aan het (excel?) overzicht een uitgebreider programma dat meteen dienst kan doen als personeelshandboek oid.

Ik ben benieuwd!

Toevoeging aan de vorige opsomming: vraag de nieuwe medewerkers de eerste 2 maanden een lijst van verwonderpunten bij te houden en bespreek die (collectief) met hen. Vaak worden daarmee impliciete cultuuraspecten duidelijk en bespreekbaar. Daarnaast vragen zij naar manieren van doen waar je zelf nooit meer bij stil staat en komen er goede en betere oplossingen naar boven.

Wellicht dat ook een app kan helpen bij het sneller en beter inwerken van nieuwe collega's: https://www.frankwatching.com/archive/2016/08/03/medewerkers-inwerk...

RSS